Mexicaanse zalmsalade met avocadodressing

Meestal kook ik, maar soms als ik laat thuis ben of echt geen zin of puf heb om te koken, dan neemt Johan het kookstokje over. Zo maakte hij onlangs deze Mexicaanse zalmsalade met avocadodressing. Ik werd hier zo ongelofelijk blij van! Het is makkelijk om te maken, gezond en meer dan verrukkelijk! 

Wereldgerecht, Mexicaanse recepten, Slank, Snel, Visrecepten, Hoofdgerecht, Salades

Ingrediënten

Zalm

  • 4 stuks zalmfilet, met huid
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper uit de molen
  • 1 limoen, alleen het sap

Salade

  • 2 kropjes romainesla
  • 16 cherrytomaten
  • 1 komkommer, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 klein blikje mais, uitgelekt
  • 1 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • Paar takjes koriander, fijngehakt
  • 1 plak fetakaas, grof verbrokkeld
  • Yoghurt-avocadodressing, dit recept
  • 1 limoen, in vier partjes gesneden

Verder nodig

  • Koekenpan met goede anti-aanbaklaag, of grillpan

Bereiding

Voor de zalm

Doe de specerijen in een kom (de limoen gebruik je later pas) en maak er een dik papje van met een scheut olijfolie. Bestrooi de zalmfilets aan beide kanten met zout en peper en leg ze in een diep bord of ovenschaal waar ze net inpassen. Giet het kruidenmengsel erover en wrijf rondom goed in de zalm. Dek af en laat 15 minuten in de koelkast marineren.

Laat een koekenpan of grillpan heet worden en leg de zalmfilets op de huidkant op de bodem van de hete pan. Je hoeft geen boter of olie in de pan te doen. Bak circa 3 minuten op de huidkant en draai de zalm dan om. (Het is niet erg als de huid van de zalm een beetje zwart geblakerd is, want het velletje trek je er straks vanaf.) Als de zalm nog plakt aan de bodem van de pan laat je hem nog even liggen. Bak de zalm nog 1 tot 2 minuten op de andere kant, of totdat de zalm medium gebakken is. Knijp wat limoensap over de gebakken zalm.

Voor de salade

Verdeel alle ingrediënten (behalve de limoenpartjes) voor de salade over vier borden. Trek het velletje van de zalmfilets en leg ze bovenop de salade. Lepel de avocadodressing eroverheen en bestrooi met wat versgemalen peper. Serveer met een limoenpartje.

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Conny

    Heerlijke salade, ik heb er alleen nog een pepertje aan toegevoegd voor wat meer pit.p

Dit vind je misschien ook leuk

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Toemis boontjes (in bouillon gestoofde sperziebonen)

21 mei 2019

Deze toemis boontjes in milde saus is een heerlijk Indisch bijgerecht om te serveren als onderdeel van een zelfgemaakte...

Laagjes tortilladip

19 mei 2019

Een gezellig filmavondje thuis gepland met vrienden of familie? Daar hoort natuurlijk iets lekkers bij! Hier in huize Verweij...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin