Monkey bread

Dit monkey bread (apenbrood) stond al lang op mijn lijstje om te maken, maar om een of andere reden kwam het er steeds niet van. Eindelijk kan ik hem afvinken! Je maakt dit zoete plukbrood door kleine stukjes deeg te rollen door kaneelsuiker (voor een lekkere crunch voeg ik ook noten toe) en deze in een tulbandvorm in de oven af te bakken. De buitenkant van het brood gaat door de boter en kaneelsuiker een beetje karameliseren en wordt lekker knapperig en goudbruin, de binnenkant is zacht en smakelijk. Ik maak een makkelijke variant met kant-en-klaar croissantdeeg. Makkelijk, maar zeker niet minder lekker. Na het bakken drizzle ik nog wat suikerglazuur over het brood. Het resultaat is onweerstaanbaar!

Familiegerechten, Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Moederdag recepten, Ontbijtrecepten, Valentijnsrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(10 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde