Tip! Is er nog een stukje over? Je kunt het monkey bread later gewoon oppiepen in de oven. Dek dan af met aluminiumfolie en warm enkele minuten op in de oven op 200.
Monkey bread

Dit monkey bread (apenbrood) stond al lang op mijn lijstje om te maken, maar om een of andere reden kwam het er steeds niet van. Eindelijk kan ik hem afvinken! Je maakt dit zoete plukbrood door kleine stukjes deeg te rollen door kaneelsuiker (voor een lekkere crunch voeg ik ook noten toe) en deze in een tulbandvorm in de oven af te bakken. De buitenkant van het brood gaat door de boter en kaneelsuiker een beetje karameliseren en wordt lekker knapperig en goudbruin, de binnenkant is zacht en smakelijk. Ik maak een makkelijke variant met kant-en-klaar croissantdeeg. Makkelijk, maar zeker niet minder lekker. Na het bakken drizzle ik nog wat suikerglazuur over het brood. Het resultaat is onweerstaanbaar!
Familiegerechten, Thema recepten, Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Moederdag, Ontbijt, Valentijnsrecepten, Zoet, Gebak
Deel je liefde