Monkey bread

Dit monkey bread (apenbrood) stond al lang op mijn lijstje om te maken, maar om een of andere reden kwam het er steeds niet van. Eindelijk kan ik hem afvinken! Je maakt dit zoete plukbrood door kleine stukjes deeg te rollen door kaneelsuiker (voor een lekkere crunch voeg ik ook noten toe) en deze in een tulbandvorm in de oven af te bakken. De buitenkant van het brood gaat door de boter en kaneelsuiker een beetje karameliseren en wordt lekker knapperig en goudbruin, de binnenkant is zacht en smakelijk. Ik maak een makkelijke variant met kant-en-klaar croissantdeeg. Makkelijk, maar zeker niet minder lekker. Na het bakken drizzle ik nog wat suikerglazuur over het brood. Het resultaat is onweerstaanbaar!

Familiegerechten, Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Moederdag recepten, Ontbijtrecepten, Valentijnsrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(10 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde