Tip! In het boek wordt de tip gegeven om de taart na het afkoelen te bestrooien met een snufje zeezout en te serveren met lekker veel zwarte koffie. Heerlijk!
Notentaart met amaretto en chocoladeglazuur

Deze notentaart met amaretto en chocoladeglazuur maakte ik onlangs toen we visite kregen. Ik vond het recept in het kookboek La vita è dolce (een dikke aanrader!) en paste het iets aan naar eigen smaak. Er zit een flinke scheut amaretto in deze taart dus het is wel een taart voor volwassenen. De taart is heel makkelijk om te maken en ziet er fantastisch uit. Iedereen vond hem heerlijk!
De volgende dag vond ik deze notentaart met amaretto en chocoladeglazuur stiekem nóg lekkerder smaken. De smaken zijn dan beter ontwikkeld en zachter. Je kunt deze taart dus prima al een dag van tevoren maken. Het chocoladeglazuur wordt in de koelkast wat harder maar is door de boter nog wel snijdbaar. Als je liever zacht glazuur hebt dan kun je deze het beste op de dag zelf op de taart smeren.
Deel je liefde