Oliebollen met frambozen en witte chocolade

Ik ben dol op de traditionele oliebol met appel en rozijnen, maar vind het ook leuk om te experimenteren. Zo maakte ik deze oliebollen met frambozen en witte chocolade. Een heerlijke combi die zeker de moeite waard is om te maken. Probeer het zelf en laat me weten wat je ervan vindt, ik ben benieuwd! 🙂 

Wereldgerecht, Thema recepten, Oud-en-nieuwrecepten, Hollandse recepten, Gebak, Chocolade, Zoet

Ingrediënten

  • 375 g bloem
  • Snuf zout
  • 5 g gedroogde gist
  • 3 tl witte basterdsuiker
  • 375 ml volle melk, verwarmd
  • 1 ei, losgeklopt
  • 18 g roomboter, gesmolten
  • 50 g frambozen*
  • 50 witte chocolade, gehakt of grof geraspt
  • Poedersuiker

*Ik gebruikte gevriesdroogde frambozen, die bevatten geen vocht en zijn ideaal om te verwerken in gebak als je wel de smaak maar niet het vocht wilt. Maar je kunt ook prima verse frambozen gebruiken. Omdat die in gewicht zwaarder zijn kun je 125 gram verse frambozen aanhouden.

Verder nodig

  • Frituurpan met frituurvet

Oliebollen met frambozen en witte chocolade

Bereiding

  1. Zeef de bloem en het zout boven een grote beslagkom. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg de gist, suiker en warme melk toe. Roer met een garde vanuit het midden, zodat je steeds een beetje bloem mee roert. Voeg het ei toe en roer door het beslag. Voeg dan de boter, frambozen en witte chocolade toe. Roer tot alles goed gemengd is.
  2. Maak een theedoek licht vochtig met warm water en dek de beslagkom ermee af. Laat de kom op een warme en tochtvrije plek minimaal een uur rijzen, of tot het deeg verdubbeld is in volume.
  3. Verwarm de olie tot 175 graden. Dompel de ijsschep onder in de hete olie (zo blijft het beslag niet plakken) en schep het oliebollenbeslag ermee in de pan. Bak niet teveel oliebollen tegelijk. Schep de oliebollen na enkele minuten om en bak nog een paar minuten verder. De oliebollen moeten rondom goudbruin zijn.
  4. Proef de eerste oliebol even om de gaarheid te controleren. Laat ze uitlekken op keukenpapier en verder afkoelen. Bestrooi de oliebollen voor serveren met wat poedersuiker en frambozenpoeder.

Oliebollen met frambozen en witte chocolade

Oliebollen met frambozen en witte chocolade

Oliebollen met frambozen en witte chocolade

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin