Omgekeerde appelcake met walnoten

Steek je hand omhoog als je nooit genoeg krijgt van appeltaart! ✋? Ik ben dol op alle soorten taart maar appeltaart blijft een van mijn favorieten. Ik heb even getwijfeld of ik dit een appelcake of appeltaart zou noemen, het kan eigenlijk allebei, maar ik vind dit toch meer een cake. Welke naam hij ook heeft, lekker is hij zeker!

Deze appelcake draai je na het bakken om zodat de gekarameliseerde appelplakken bovenop komen te liggen. Het vocht uit de appel zakt naar beneden in de cake waardoor hij extra smakelijk wordt!

Wereldgerecht, Seizoen, Hollandse recepten, Gebak, Herfstrecepten, Winterrecepten, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
6 reacties

Verdeel je liefde

 1. Gea

  Kan ik deze cake/taart ook een dag van tevoren maken?

  1. Jazeker, dan kan heel goed!

 2. Anny kersten

  Kan ik i.p.v. bloem en bakpoeder ook zelfrijzend bakmeel gebruiken? Groet, Anny

  1. Hoi Anny, ja hoor dat kan!

   1. Lindje

    Heel lekker alleen een kleine tegenslag, gehad. Heb het gebak in het midden van de oven op 155 graden gezet boven en onderwarmte, na 1 1/2 uur was de bovenkant zwart verbrand ! Gelukkig direct gezien en cake uit de oven gehaald., heb bovenkant er mooi kunnen afsnijden zodanig dat de rest van de,cake,gered kon worden en toch nog heel smakelijk was .

    1. Goed opgelost Lindje! 🙂 Een exacte oventijd aangeven blijft altijd lastig heb ik gemerkt omdat elke oven weer anders werkt. In jouw geval kun je de oventijd dus gerust iets verkorten of de temperatuur lager zetten.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin