Ingrediënten
- 2 kaiserbroodjes (ik gebruikte reeds afgebakken kaiserbroodjes, maar je kunt beter afbakkaiserbroodjes nemen)
- 4 plakjes ontbijtspek
- 2 eieren
- 1 lente-uitje, in ringen gesneden
Verder nodig
- Vel bakpapier
De dag beginnen met een goed ontbijt of jezelf verwennen met een lekkere lunch? Met wat afbakbroodjes in huis maak je in een handomdraai deze gevulde ontbijtbroodjes met ei en spek!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Snijd de kapjes van de kaiserbroodjes af en hol de broodjes met een vork uit, het broodkruim heb je voor dit recept niet meer nodig maar kun je bewaren om paneermeel of pangritata van te maken. Hol de broodjes zodanig uit dat er een ei in past. Laat circa 1,5 cm brood aan de zijkanten zitten.
Vul de uitgeholde broodjes elk met twee plakjes spek, laat het spek iets overlappen over de zijkanten van het broodje. Breek boven elke holte een ei. Bestrooi met weinig zout en peper uit de molen.
Leg de broodjes op het bakblik en bak in het midden van de oven circa 25 minuten, of tot het ei net gestold is. Leg de laatste 8 minuten van de oventijd de broodkapjes bij de broodjes op het bakblik.
Haal de broodjes uit de oven en leg ze op een bord. Garneer met de lente-ui en serveer direct.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
om 20:59
Dit kan je toch ook maken in de airfryer??
om 12:42
Ja hoor, dat kan!