Wentelteefjes beschuitbollen

Wentelteefjes beschuitbollen

Ella-Marie laat ik drie dagen per week op school overblijven. Natuurlijk niet omdat ik een hekel aan haar heb. Nee, gewoon omdat het gemakkelijk is en heel veel tijd bespaart. En die kleine maakt het niets uit. Sterker nog, ze vindt overblijven leuk. Want altijd zit er een kleine verrassing in haar broodtrommel. Bovendien kan ze na het eten dan nog even lekker buitenspelen.

Die ene dag in de week dat Ella-Marie ’s middags thuis eet, probeer ik extra uit te pakken met iets feestelijks. Met een pannenkoekje of een tosti, of zoals hier met smakelijke wentelteefjes beschuitbollen, volgestopt met banaan en chocopasta. Als dat geen feest is!

Ontbijt/lunch voor 4 personen — 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 beschuitbollen
  • Chocopasta
  • 1 banaan, in plakjes gesneden
  • 1 ei
  • 200 ml volle melk
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 tl suiker
  • Vloeibare bakboter

Verder nodig
Koekenpan

Bereiding
Snijd de beschuitbollen doormidden. Besmeer het brood met chocopasta en beleg met plakjes banaan. Verhit de koekenpan met boter. Klop het ei los met de melk, kaneelpoeder en suiker en wentel de beschuitbollen hier doorheen. Bak de beschuitbollen aan beide kanten goudbruin in de boter.

Laat na het bakken even uitlekken op een stukje keukenpapier.

Wentelteefjes beschuitbollen

Serveer met wat achtergehouden plakjes banaan (eventueel besprenkelen met citroensap om verkleuren tegen te gaan). Eet smakelijk!

Tip

Voor een extra feestelijk resultaat drizzle je vlak voor serveren wat verwarmde chocopasta, aangelengd met een drupje water over de wentelteefjes.

Kinderrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Ontbijtrecepten, Lunchrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Eén reactie

Deel je liefde

  1. Oehhhhh te lekker dit! Ga ik zeker een keer maken ?

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde