Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
- 150 ml melk
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 knoflookteentje, gepeld en in plakjes
- Scheutje sesamolie
- 1 paksoi, blad gewassen en fijngesneden
- Gefrituurde uitjes (1 el per persoon)
Een heerlijke paksoi stamppot met gebakken uitjes die snel op tafel staat. Ik serveer er ketjap gehaktballetjes in zoetzure saus bij, maar het is ook lekker om er kipsaté of gebakken gamba’s bij te serveren.
Paksoi is een Aziatsche koolsoort – zonder sterke, uitgesproken koolsmaak – waar je alle kanten mee op kunt. De stengels zijn wit en knapperig, het blad is groen en mals. Je kunt paksoi grillen, roerbakken, smoren en zelfs rauw verwerken, zoals in deze paksoi stamppot. De resthitte van de aardappelpuree is voldoende om de paksoi te laten slinken, maar toch lekker knapperig te laten.
Herfstrecepten, Stamppot recepten, Themarecepten, Campingrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 20:29
Wist even niet wat ik met de Paksoi moest doen die mijn vriend had meegenomen. Dus even gegoogled of je er ook stamppot van kon maken en zo kwam ik hier terecht! En het was heerlijk! Dank je voor het recept! We hebben er een balletje gehakt bij gegeten.
om 09:59
Graag gedaan en bedankt voor je leuke reactie! 🙂
om 17:46
Heerlijk gegeten bedankt voor het recept
om 15:54
Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt!
om 19:38
Beste,
Bedankt voor dit receptje!
Kan dit ingevroren worden denkt u?
Mvg
om 09:46
Hoi Sandy, ja hoor, dat kan!
om 19:19
Heerlijk, alleen heb ik deze stamppot gemaakt met chinese kool ipv paksoi, ook een hele lekkere variant..
om 09:59
Hoi Annemiek,
Afgelopen zaterdag was ik met Lotte bij mijn vader op bezoek in het verzorgingshuis.
Toevallig kreeg hij net zijn warme maaltijd, paksoi stamppot… Nog nooit van gehoord… Maar Lotte en mijn vader vonden het heerlijk….
Bij thuiskomst direct op jou blog gezocht, en jaaaa hoor Annemiek kent het wel…
Dus ik heb alle ingrediënten in huis en ga het zo maken….
Zo nieuwsgierig….
Groetjes,
Chantal
om 10:05
O wat leuk Chantal, paksoi-stamppot is inderdaad heeeerlijk! 🙂 Ben benieuwd wat je ervan vindt …
om 13:48
Ziet er smakelijk uit. Ga ik maken morgen, krijgen gasten. In de lijst van ingrediënten staat: een scheutje Sesam olie. Dit komt niet voor in het bereidingsschema ? Waarvoor is deze genoemd?
Hoor ik ??
om 19:45
Hoi Bram, oeps… Staat er nu wel bij. 🙂 Bedankt! Een gezellige en smakelijke avond gewenst morgen!
om 21:36
Wat een super goede combi!! We gaan dit gerecht zeker vaker maken, echt top!!
om 20:13
Ik ga dit zondag maken, heb nu al trek!
om 13:46
Ik heb het gemaakt afgelopen zaterdag, met de balletjes die je in het recept noemt. Was erg lekker, maar wat mij betreft kon er wat meer vocht bij de balletjes. Misschien ipv ketchup een blikje tomatenpuree? Ik heb nu wat extra ketchup en ketjap gebruikt met wat water erbij. Maar zoals ik al zei, erg lekker en eens iets anders. Ga het zeker vaker maken.
om 08:01
Hoi Marjolijn,
Bedankt voor je reactie en tip! Ik ben het met je eens en heb het recept aangepast. De ketjapballen komen vandaag trouwens online, want er waren nog meer liefhebbers… 🙂