Paksoi stamppot met gebakken uitjes

Paksoi stamppot met gebakken uitjes

Paksoi is een Aziatsche koolsoort – zonder sterke, uitgesproken koolsmaak – die ik vaak en graag verwerk in gerechten. Je kunt paksoi grillen, roerbakken, smoren en zelfs rauw verwerken, zoals ik doe in deze paksoi stamppot. De resthitte van de aardappelpuree is voldoende om de paksoi te laten slinken, maar toch lekker knapperig te laten.

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels, geschild en grote gehalveerd
  • 150 ml melk
  • 2 knoflookteentjes, gepeld en in plakjes
  • 50 g roomboter
  • Klein scheutje sesamolie
  • 1 paksoi
  • Gefrituurde uitjes

DSC_6410_800x536

Bereiding
Haal de paksoibladeren los en was ze grondig. Dep ze droog op een theedoek en snijd ze in stukken.

DSC_6402_800x536

DSC_6403_800x536

Doe de aardappels in een ruime pan met water en breng aan de kook. Voeg wat zout toe. Verwarm ondertussen op laag vuur de melk, samen met de boter en knoflook en laat zachtjes trekken.

DSC_6417_637x600

DSC_6430_800x536

Kook de aardappels gaar en giet ze af. Stamp de aardappels fijn en roer er zoveel warme melk doorheen, totdat je een smeuige puree krijgt. De smaak van de knoflook is in de melk doorgedrongen, dus je hoeft de knoflook niet meer aan de puree toe te voegen.

DSC_6461_800x536

Roer de paksoi en een scheutje sesamolie door de stamppot en breng goed op smaak met zout en peper.

DSC_6464_800x536

Roer tot slot wat gefrituurde uitjes door de stamppot en serveer direct.

DSC_6467_800x536

Paksoi stamppot met gebakken uitjes

Ik serveerde de paksoi stamppot samen met deze ketjap gehaktballetjes in zoetzure saus!

Eet smakelijk!

Budget, Campingrecepten, Herfstrecepten, Hoofdgerecht, Snel, Stamppotrecepten, Thema recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
15 reacties

Verdeel je liefde

  1. Stien

    Wist even niet wat ik met de Paksoi moest doen die mijn vriend had meegenomen. Dus even gegoogled of je er ook stamppot van kon maken en zo kwam ik hier terecht! En het was heerlijk! Dank je voor het recept! We hebben er een balletje gehakt bij gegeten.

    1. Graag gedaan en bedankt voor je leuke reactie! 🙂

  2. amanda

    Heerlijk gegeten bedankt voor het recept

    1. Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt!

  3. sandy

    Beste,

    Bedankt voor dit receptje!
    Kan dit ingevroren worden denkt u?

    Mvg

    1. Hoi Sandy, ja hoor, dat kan!

  4. mirjam

    Heerlijk, alleen heb ik deze stamppot gemaakt met chinese kool ipv paksoi, ook een hele lekkere variant..

  5. Chantal

    Hoi Annemiek,

    Afgelopen zaterdag was ik met Lotte bij mijn vader op bezoek in het verzorgingshuis.
    Toevallig kreeg hij net zijn warme maaltijd, paksoi stamppot… Nog nooit van gehoord… Maar Lotte en mijn vader vonden het heerlijk….
    Bij thuiskomst direct op jou blog gezocht, en jaaaa hoor Annemiek kent het wel…
    Dus ik heb alle ingrediënten in huis en ga het zo maken….
    Zo nieuwsgierig….

    Groetjes,
    Chantal

    1. O wat leuk Chantal, paksoi-stamppot is inderdaad heeeerlijk! 🙂 Ben benieuwd wat je ervan vindt …

  6. Bram

    Ziet er smakelijk uit. Ga ik maken morgen, krijgen gasten. In de lijst van ingrediënten staat: een scheutje Sesam olie. Dit komt niet voor in het bereidingsschema ? Waarvoor is deze genoemd?
    Hoor ik ??

    1. Hoi Bram, oeps… Staat er nu wel bij. 🙂 Bedankt! Een gezellige en smakelijke avond gewenst morgen!

  7. Miranda Hermsen

    Wat een super goede combi!! We gaan dit gerecht zeker vaker maken, echt top!!

  8. Ilona

    Ik ga dit zondag maken, heb nu al trek!

  9. Marjolijn

    Ik heb het gemaakt afgelopen zaterdag, met de balletjes die je in het recept noemt. Was erg lekker, maar wat mij betreft kon er wat meer vocht bij de balletjes. Misschien ipv ketchup een blikje tomatenpuree? Ik heb nu wat extra ketchup en ketjap gebruikt met wat water erbij. Maar zoals ik al zei, erg lekker en eens iets anders. Ga het zeker vaker maken.

    1. Hoi Marjolijn,

      Bedankt voor je reactie en tip! Ik ben het met je eens en heb het recept aangepast. De ketjapballen komen vandaag trouwens online, want er waren nog meer liefhebbers… 🙂

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com