Pappardelle met biefstuk en groene asperges

Deze pappardelle in tomatensaus geserveerd met biefstuk en groene asperges is een op en top verwengerecht! En ook niet moeilijk om te maken. Vind je biefstuk te duur? Je kunt dit gerecht ook maken met varkenshaas, kipfilet, een krokant gebakken kipschnitzel, zalmfilet, garnalen, etc. etc. Wees creatief en experimenteer! 🙂

Seizoen, Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Lenterecepten, Pastarecepten, Snel, Vleesrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 250 g pappardelle
  • 250 g biefstuk, uit de koelkast en op kamertemperatuur
  • 350 g groene asperges
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el rode balsamico-azijn
  • 1 tl suiker
  • Paar takjes basilicum, alleen de blaadjes, fijngesneden
  • 75 g rucola
  • Stukje Parmezaan, geschaafd of grof geraspt

 

Bereiding

Verhit een pannetje met een scheut olijfolie en fruit de knoflook een minuut op laag vuur tot hij glazig en zacht is, niet bruin laten kleuren. Voeg de tomatenblokjes, balsamico-azijn, suiker en een draai zeezout uit de molen toe en breng de saus aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.

Kook ondertussen de pappardelle volgens de omschrijving op het pak beetgaar in een ruime pan met kokend water. Giet af en doe terug in de pan. Voeg de tomatensaus en basilicum toe aan de pappardelle — zoveel als je zelf lekker vindt — en hussel voorzichtig om.

Verhit — ondertussen als de saus pruttelt en de pasta kookt — een grote koekenpan met een scheutje bakboter en laat heet worden. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper. Leg ze in de koekenpan en schroei de biefstukken op hoog vuur aan beide kanten kort dicht. Zet dan het vuur lager en bak ze verder tot de gewenste garing, voor medium is dat circa 2 minuten per kant afhankelijk van de dikte van het vlees. Haal het vlees uit de pan en leg op een snijdplank. Dek losjes af met alufolie om ze warm te houden. Laat 4 minuten rusten. Snijd het vlees daarna in schuine plakken.

Bak in het bakvet van de biefstuk de groene asperges, circa 2 minuten tot ze iets zachter zijn maar nog wel een lekkere bite hebben. Leg ze op een snijplank en snijd in schuine stukken van 2 cm.

Verdeel de rucola over twee borden en verdeel de pappardelle erover. Leg de gesneden biefstuk en groene asperges op de pasta en garneer met wat Parmezaan. Druppel eventueel nog wat olijfolie over de pasta en draai er wat zwarte peper uit de molen overheen.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Ziet er heel erg lekker uit! Top dat het recept er ook bij zit! Thanks!

Follow on Bloglovin