Pasta gratin met courgette en tonijn

Deze pasta gratin met courgette en tonijn in zachte tomatensaus maak je in een handomdraai. Voor serveren gratineer je hem met mozzarella in de oven. Door de zachte smaken is het een echte kinderfavoriet!

Wereldgerecht, Menu, Pastarecepten, Visrecepten, Ovenrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • Snufje cayennepeper (naar smaak), optioneel
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 300 g passata
  • Flinke scheut (kook)room
  • 1 blikje tonijn, op olie
  • 1/2 blikje mais
  • 1 bol mozzarella
  • Olijfolie om in te bakken

Verder nodig

  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, gebruik de gratineerstand van je oven als je die hebt. Vet een ovenschaal in met boter of olie. Breng een pan met water aan de kook voor de pasta.
  2. Verhit ondertussen de koekenpan met een scheutje olijfolie en fruit de ui, knoflook en cayennepeper op middellaag vuur tot de ui zacht is. Voeg de courgette en tijm toe en bak op middelhoog vuur mee tot de courgette zacht is en begint te kleuren.
  3. Voeg de tonijn, mais, passata en room toe en breng de saus aan de kook. Zet het vuur lager en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus eventueel verder op smaak met een scheutje witte balsamicoazijn, een lepeltje suiker en zout en peper.
  4. Kook ondertussen de pasta 4 minuten korter dan aangegeven staat op de verpakking. Giet af en roer door de saus.
  5. Verdeel de pasta over een ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pasta.
  6. Bak 15 – 20 minuten in het midden van de oven (met de gratineerstand gaat het iets sneller), tot de kaas is gesmolten.

Pasta gratin met courgette en tonijn

Pasta gratin met courgette en tonijn

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin