Pasta met gerookte zalm en citroenroomsaus

Pasta met gerookte zalm en citroenroomsaus

Zoals jullie weten ben ik dol op alle soorten pasta maar deze fusilli met gerookte zalm en frisse citroenroomsaus staat denk ik toch wel in mijn top 5 van favoriete pasta gerechten. Hij smaakt romig en fris tegelijk en is bovendien erg makkelijk om te maken.

Hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

 • 200 g fusilli of een andere pastasoort
 • 75 g gerookte zalm, met de hand in repen gescheurd
 • 125 ml slagroom (mag ook kookroom zijn)
 • 125 ml crème fraîche
 • Paar sprietjes bieslook
 • 1/2 citroen, alleen het sap
 • 2 el kappertjes
 • 2 el pijnboompitten
 • Handje geraspte kaas + extra voor garnering (ik gebruikte parmezaan)
 • Olijfolie
 • Zout en peper uit de molen
 • Scheut droge witte wijn

Bereiding
Breng een pan met water aan de kook voor de pasta. Rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Blijf de pan bewegen want ze verbranden snel. Zet de pijnboompitten zolang opzij.

Pel en snipper de ui en fruit hem zacht in wat olijfolie. Blus het uitje af met het citroensap en de witte wijn. Zet het vuur wat hoger en laat het vocht tot 1/3 inkoken. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Voeg de slagroom toe aan het ingekookte vocht en laat weer inkoken tot ongeveer 2/3. Zet dan het vuur laag en roer de crème fraîche en vers geknipte bieslook erdoor. Warm even mee en roer tenslotte de geraspte kaas, gerookte zalm, kappertjes en pijnboompitten door de saus.

Breng de saus verder op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit. Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de saus. Roer alles voorzichtig om en schep direct op. Strooi er nog wat geraspte kaas over ter garnering.

DSC_4892_800x536

Eet smakelijk!

Comments

 1. Christel says:

  Mmmmm, dit recept is echt goddelijk! Ik heb al vaak pasta met gerookte zalm gegeten, maar deze variant is tot nu toe veruit de lekkerste! Lekker smeuïg en goed op smaak.

 2. Ik ga dit recept zo ook proberen, maar ik vind de hoeveelheid room en crème aan hoge kant. Het recept is toch voor 2 personen lees ik.

  • Hoi Eddy, het is alweer even geleden dat ik dit recept gemaakt heb, maar ik ben het met je eens. Ik heb de benodigde ingrediënten inmiddels iets aangepast. Hopelijk heeft het goed gesmaakt!

 3. roxanne says:

  Heerlijk!!! Echt genoten

 4. heb ‘m al een paar keer gemaakt: groot succes in mijn gezin!

 5. Mooi gerechtje, ik ga m vanavond maken!

Speak Your Mind

*