Pasta met kip, broccoli en roomsaus

Vroeger maakte ik deze pasta met een zakje kaassaus, maar inmiddels weet ik hoe je die net zo lekker (en net zo makkelijk!) zelf maakt. Deze pasta met kip, broccoli en roomsaus is hier in huize Verweij al jaren een favoriet!

Heb jij ook zo’n lekker pastarecept die geliefd is bij het hele gezin? Laat het me weten in een reactie hieronder, ik ben heel benieuwd! 

Wereldgerecht, Pastarecepten, Kiprecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 360 pasta (ik gebruikte orrecchiette, maar andere pasta kan ook)
  • 1 broccoli, in kleine roosjes, stronk geschild en in plakjes
  • 400 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • Kipkruiden
  • 8 plakjes bacon, fijngesneden
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 3 knoflooktenen, uitgeperst
  • Optioneel, snufje chilivlokken
  • 1,5 paddenstoelen- of kippenbouillontablet, verkruimeld
  • 250 ml kook- of slagroom
  • 100 g geraspte parmezaan
  • Gedroogde peterselie of verse tuinkruiden

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de pasta. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie.
  2. Bestrooi de kip met kipkruiden en zout en peper (als je gekochte kipkruiden gebruikt kijk dan even op de achterkant of er zout in zit. Zo ja, hoef je geen extra zout toe te voegen) en bak rondom goudbruin en gaar in de koekenpan. Schep uit de pan en dek af met alufolie.
  3. Bak in het achtergebleven bakvet (voeg indien nodig wat extra olie toe) de bacon, ui, knoflook en chilivlokken op middelhoog vuur, tot de ui zacht is en de bacon begint te kleuren.
  4. Kook ondertussen de pasta beetgaar (ik kook de pasta altijd 1 of 2 minuten korter dan aangegeven staat op het pak), voeg de laatste paar minuten van de kooktijd de broccoli toe (de kooktijd is afhankelijk van de grootte van de broccoliroosjes en van de gewenste garing. Ik vind het lekker als de broccoli nog frisgroen van kleur is en nog bite heeft dus ik kook hem maar een minuut of drie mee). Eventueel kun je de broccoli ook in een apart pannetje koken, dan heb je meer controle over de kooktijd.
  5. Giet de pasta en broccoli af — vang 300 ml van het kookvocht op — en laat uitlekken in een vergiet.
  6. Voeg de verkruimelde bouillontabletten bij de ui en knoflook, samen met 200 ml pastakookvocht, de room en 2/3 van de parmezaan erbij. Breng aan de kook en laat de saus al pruttelend iets indikken. Als de saus de gewenste dikte heeft voeg de je pasta, broccoli, kip en peterselie of tuinkruiden (houd wat achter voor garnering) toe en warm alles nog even door. Voeg het achtergehouden kookvocht nog extra toe om de saus wat dunner of smeuïger te maken.
  7. Schep de pasta op borden en bestrooi met de overige parmezaan en peterselie.

Pasta met kip, broccoli en roomsaus

Pasta met kip, broccoli en roomsaus

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(5 stemmen)
7 reacties

Verdeel je liefde

  1. Klarine

    Heerlijk recept! Chamoignons erbij gedaan, is er ook lekker in;-)

    1. Vandaag ook gemaakt, super lekker en inderdaad voordat de spek, ui en knoflook in de pan gaat, nog effe vlug handje vol champignons erin, dat zou zeker welkom zijn… Weer super gerecht Annemiek. Dankjewel

      1. Champignons kunnen hier zeker in verwerkt worden! Goed idee. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft. 🙂

  2. Yvon

    Wat een heerlijk recept! Blij mee! Dankjewel weer. Ze vragen bij elk nieuw maal dat ik op tafel tover al: ‘Weer van Annemiek, mam?’ Hahaha…

    1. Ooooooh wat een mooi compliment Yvon! Heel leuk om te horen! 🙂

  3. Janette

    Je bent de broccoli vergeten in de ingrediënten lijst. Maar dit lijkt me erg lekker.

    1. Whooops! Dank voor het melden! Hij staat er nu bij. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin