Pasta pesto met kip en sperziebonen

Tijd voor een lekker pastaatje! Ik ben dol op pasta in romige pestosaus. Je kunt er eindeloos mee variëren! Dit keer maak ik een heerlijke variant met kip, cherrytomaatjes en sperziebonen. Binnen 20 minuten op tafel. 

Wereldgerecht, Pastarecepten, Kiprecepten, Italiaanse recepten, Snel, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 g penne
  • 150 g gebroken sperziebonen
  • 1 kipfilet, in blokjes gesneden
  • 125 g cherrytomaten, gehalveerd
  • Scheut vloeibare bakboter
  • 2 el groene pesto
  • 200 ml room (slagroom of kookroom kan allebei)
  • Paar takjes basilicum, alleen de blaadjes, opgerold en fijngesneden
  • Geraspte Parmezaan om erbij te serveren

Verder nodig

  • Kookpan
  • Grote koekenpan

 

Variatietip! In plaats van sperziebonen kun je ook broccoli gebruiken.

Bereiding

Breng een ruime kookpan met water aan de kook. Voeg de penne toe aan het kokende water en kook ze beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Voeg de laatste 6-8 minuten van de kooktijd de sperziebonen toe en kook mee.

Verhit ondertussen een grote koekenpan met een scheut bakboter en laat uitbruisen. Bestrooi de kip met zout en peper en doe in de koekenpan. Bak op hoog vuur rondom goudbruin en net gaar. Schep de kip uit de pan en houd warm. Voeg de cherrytomaten toe aan het bakvet in de koekenpan met bak 2 minuten tot ze iets zachter zijn. Voeg de pesto en room toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen tot hij iets is ingedikt.

Giet de pasta en sperziebonen af en roer samen met de kip en basilicum door de pestosaus. Serveer indien gewenst met geraspte Parmezaan.

Pasta pesto met kip en sperziebonen

Pasta pesto met kip en sperziebonen

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin