Pasta pesto met kippendij en gegrilde groenten

Deze heb je al vaker voorbij zien komen: pasta pesto met kip! Echt, ik kan er geen genoeg van krijgen! Het liefst maak ik hem met mijn zelfgemaakte pesto, omdat de pestoroomsaus dan nog intenser en rijker van smaak is. Dit keer gebruik ik kippendijen in plaats van kipfilet omdat die lekkers sappig en mals blijven. Voor de vitamientjes voeg ik gegrilde groenten toe. Die passen perfect bij deze pasta pesto! 

Wereldgerecht, Kiprecepten, Italiaanse recepten, Pastarecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 300 g pasta naar keuze (ik gebruikte fusilli)
  • 400 g gegrilde groenten (courgette, aubergine, paprika), bereiding hiernaast of gebruik kant-en-klaar gegrilde groenten uit een pot, de koeling of diepvries
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 sjalot of ui, fijngesnipperd
  • 4 kipdijfilets
  • 3 el groene pesto
  • 200 ml kookroom
  • 75 g parmezaan
  • 75 g rucola

Verder nodig

  • Kookpan
  • Koekenpan of hapjespan met deksel

Wil je ook de pasta zelf maken? In dit filmpje laat ik je zien hoe makkelijk dat is!

Bereiding

Snijd de kipdijfilets in middelgrote stukken en doe ze in een kom met de pesto. Schep goed, dek af en zet in de koelkast. Laat minimaal 1 uur tot maximaal een nacht marineren.

Gegrilde groenten

Snijd de courgette en aubergine in niet te dunne plakken. Bestrijk de courgette en aubergine met olijfolie en grill ze aan beide kanten in een hete grillpan. Leg ze op een bord en bestrooi met wat grof gemalen zeezout. Rooster de paprika’s boven de vlammen van je gasfornuis, totdat de schil zwart is. Laat de paprika’s iets afkoelen, totdat je ze kunt vastpakken en trek dan het zwarte schilletje van de paprika’s af. Snijd ze in stukken.

Je kunt de courgette, aubergine en paprika’s ook tegelijk in de oven roosteren. Snijd ze dan in evengrote stukken en spreid ze uit over een bakblik. Hussel om met wat olijfolie en rooster ze onder een hete ovengrill, of op heteluchtstand op 200 graden totdat ze zacht zijn.

Pasta pesto

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Schep op een bord en zet opzij.

Breng een ruime pan met water aan de kook voor de pasta. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en voeg de ui toe. Fruit de ui zacht. Voeg de kipdijfilet toe en bak op hoog vuur even mee, totdat de kip begint te kleuren. Voeg de kookroom toe, breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Doe de deksel op de pan en laat de kip heel zachtjes in de saus pruttelen.

Doe de pasta in de pan met kokend water en kook beetgaar. Giet de pasta af en voeg direct toe aan de kip. Hussel goed om. Schep de pasta op borden.

Serveer met de gegrilde groenten, pijnboompitten, rucola en bestrooi met parmezaan.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin