Risotto met kip, pesto en spinazie

Risotto met pesto, kip en spinazie

Weer zo’n lekker risottorecept! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Dit keer maak ik risotto met in pesto gemarineerde kippendijen, spinazie en zachte mozzarella. Verrukkelijk! 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 350 g kippendijen zonder bot, in stukjes gesneden
  • 2 el groene pesto
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesnipperd
  • 300 g risotto
  • 1,5 kippenbouillontablet
  • 100 g verse spinazie
  • 1 bol mozzarella, in stukken gescheurd
  • 100 g Parmezaan, geraspt
  • Olie om in te bakken

Bereiding
Roer de pesto door de kip en laat 15 minuten marineren.

Verwarm een hapjespan met een scheutje olie en bak de kip op middelhoog vuur, totdat hij begint te kleuren. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee, totdat de ui zacht is. Voeg de risotto toe en bak een halve minuut mee. Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg zoveel water toe, zodat alles net onderstaat. Kook de risotto op middelhoog vuur al roerend beetgaar. Voeg steeds opnieuw water toe, als het vorige bijna is opgenomen — de risotto mag niet droog komen te staan. Roer als de risotto bijna gaar is de spinazie en mozzarella erdoor en warm even mee. Zet het vuur uit en laat de risotto 5 minuten staan met de deksel op de pan.

Schep de risotto op borden en bestrooi met wat Parmezaan.

Eet smakelijk!

Wereldgerecht, Eenpansgerechten, Italiaanse recepten, Kiprecepten, Hoofdgerecht

4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Mirte

    Een aanrader en dit gaan we zeker vaker eten! Ik had er wel wat meer spinazie (4 ons) ingedaan, want dat had ik toch in huis en vond ik nog wat gezonder 😉

    1. Leuk om te horen Mirte! 🙂

  2. Angelina

    Hallo Annemiek, ziet er weer heerlijk uit en ik ga het ook zeker weer uitproberen..
    Heb even een vraagje over de ingrediënten.. Normaliter heb je altijd de producten en ingrediënten die jij gebruikt mooi uitgestald. Doe je dat bewust niet meer? (misschien vanwege sponsoring ) Wat ik heel jammer zou vinden, vind dat namelijk juist heel erg fijn.

    Vriendelijke groet,
    Angelina

    1. Hoi Angelina, de reden hiervoor is voornamelijk een gemak kwestie. Maar ook omdat ik heel vaak tijdens het koken/proeven beslis dat er nog iets bij moet of besluit ik juist om een ingrediënt toch niet te gebruiken. Maar ik begrijp heel goed dat het fijn is om te zien welke producten ik gebruik. Want soms zie je door de bomen het bos niet meer. 😉 Daarom zal ik proberen om weer wat vaker een ingrediënten foto te delen Angelina. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin