Pastasalade met appel, walnoot en spek

Op KeukenLiefde staan inmiddels al heel wat pastasalade-recepten. Ik ben er dol op! Voor de vulling laat ik me graag inspireren door ingrediënten uit het seizoen. Zo kun je eindeloos variëren en gaat pastasalade nooit vervelen. Dit keer maak ik een herfstige variant met frisse appel, knapperige walnoot en spek. Een verrukkelijke combi! 

Seizoen, Budget, Herfstrecepten, Pastarecepten, Snel, Lunch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 g pasta naar keuze (ik gebruikte fusilli)
  • 1 friszoete appel, klokhuis verwijderd en in kleine blokjes
  • 60 g walnoten, grof gehakt
  • 100 g gerookt ontbijtspek
  • Paar takjes platte peterselie, fijngehakt
  • 2 à 3 el mayonaise
  • 2 el citroensap (of meer of minder naar eigen smaak)
  • 1 el honing

 

Bereiding

Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta volgens de omschrijving op het pak beetgaar. Giet de pasta af in een zeef en laat uitlekken.

Bak ondertussen als de pasta kookt het spek knapperig en goudbruin in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag.

Meng de pasta in een kom met de appel, walnoot, het verkruimelde spek (voeg ook het bakvet van het spek toe!), de peterselie, mayonaise en honing. Breng op smaak met zout en peper.

Hussel goed door elkaar. Serveer lauwwarm of koud.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com