Pavlova met bosvruchten

Pavlova is het favoriete dessert van dochterlief en ik snap wel waarom. Deze pavlova is gemaakt van knapperig en bros gebakken eiwitschuim (dat nog zacht is vanbinnen) en bedekt met mascarponeroom en verse bosvruchten! Het perfecte dessert om indruk te maken op gasten of familie en helemaal niet moeilijk om te maken. Geloof me, veel beter dan dit wordt het niet!

Seizoen, Gebak, Dessert, Lenterecepten, Zomerrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 5 eiwitten
  • 340 g fijne kristalsuiker
  • 250 g slagroom
  • 2 à 3 zakjes vanillesuiker (naar eigen smaak)
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 g mascarpone
  • 125 g frambozen
  • 125 g bramen
  • 125 g blauwe bessen

Garnering

  • Poedersuiker
  • Muntblaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 110 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Voeg een deel van de suiker toe zodra het eiwit iets steviger is en daarna gelijdelijk de rest van de suiker. Klop tot het eiwit stevig is.
  3. Verdeel de meringue over het bakblik in een ronde cirkel. Bak circa 1,5 uur in het midden van de oven, tot de buitenkant van de meringue gedroogd is.  Zet de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen, dit kan ook een hele nacht.
  4. Klop de mascarpone los in een kom. Klop in een andere kom de slagroom lobbig met de vanillesuiker en het vanille-extract. Spatel de slagroom door de mascarpone.
  5. Leg de meringue op een mooi bord. Schep de mascarponeroom erop en strijk glad.
  6. Verdeel het fruit over de room en bestrooi met een beetje poedersuiker. Garneer met de muntblaadjes.

Pavlova met bosvruchten

Pavlova met bosvruchten

Pavlova met bosvruchten

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(5 stemmen)
4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Karin

    Laat je de oven met meringue erin afkoelen met de deur open?
    Wordt hij met de deur dicht niet heel hard van binnen?

    1. Ik heb hem idd laten afkoelen met de deur dicht. Buitenkant werd hard (niet keihard) en binnenkant bleef zacht. 🙂

      1. Seema

        Oven voorverwarmen op 110 graden zie ik staan. Moet het ook op 110 graden gebakken worden voor 1,5 uur?

        1. Dat klopt Seema!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin