Deze romige penne met champignonroomsaus is een ultiem comfortfoodgerecht dat snel op tafel staat. De pasta met champignons en roomsaus zit boordevol smaak – perfect voor een gezellige doordeweekse avond of een ontspannen diner met vrienden!
Variatietips
- Voeg spinazie toe aan de saus voor extra groenten.
- Voor een extra bite kun je stukjes gebakken kipfilet, spekjes of walnoten toevoegen.
- Liever vegan? Gebruik plantaardige kookroom en laat de kaas weg, of vervang deze door edelgistvlokken.
- Voor een extra krachtige smaak kun je ook een 1/2 verkruimeld groentebouillon-, of runderbouillonblokje door de saus roeren. Je hoeft dan geen zout toe te voegen aan de saus.
Meer lekkere pastarecepten vind je hier.
Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Pastarecepten, Snelle recepten, Vegetarische recepten
om 16:03
Hoeft er geen bloem bij de saus?
om 10:46
Nee hoor Ilse, als je hem even laat inkoken wordt de saus vanzelf dikker. Bovendien zuigt de pasta ook saus op, waardoor hij vanzelf dikker wordt.
om 15:01
Ik ga het proberen met spekreepjes er doorheen. Ziet er goed uit. Groetjes sally
om 21:02
Kan je dit ook van te voren maken en later opwarmen?
om 12:16
Heerlijk gerecht, dank voor het recept. Twee keer gemaakt 1x met spekjes en 1 x zonder.
om 11:20
Vandaag deze weer gemaakt net extra scampi en een half potje rode pesto erdoor. Hemels!!!!
om 12:38
Mmmm, goed idee Christiane! Ga ik ook eens proberen! 🙂
om 21:13
Ziet er goed uit, ik denk dat ik er stukjes gerookte zalm doorheen doe en om de saus niet al te zwaar te maken voeg ik die aan het eind toe…
om 22:21
Hij staat voor deze week weer op het menu! Ontzettend lekker! Ik door er nog wat stukjes kip in 🙂
om 07:44
Heerlijk!
om 23:20
Ik heb de penne met champignonroomsaus gemaakt en hij was heerlijk bedankt
om 17:55
Leuk om te horen Lia!