Penne met zalm in cognac-tomatenroomsaus

Penne met zalm in cognac-tomatenroomsaus

Deze penne met zalm in heerlijke cognac-tomatenroomsaus is in een handomdraai gemaakt. Het kleine scheutje cognac maakt de saus echt helemaal af! Houd je hier niet van, of eten er kinderen mee, laat de cognac dan gerust achterwege. 

Ingrediënten

  • 300 g penne
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 citroen, alleen het sap
  • Scheutje cognac
  • 60 g geraspte kaas
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 200 ml slagroom of kookroom
  • 150 g gerookte zalm, in stukken gescheurd
  • 1 grote tros cherrytomaten, gehalveerd
  • Handje basilicumblaadjes
  • Olie om in te bakken
  • Zout en peper

DSC_9993_800x536

Bereiding
Kook de penne beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Verhit ondertussen een koekenpan met wat olie en fruit de ui, knoflook en chilivlokken tot ze zacht zijn. Blus af met het citroensap en de cognac en laat bijna helemaal inkoken.

DSC_9999_800x536

Voeg dan de gezeefde tomaten, room en kaas toe, roer door en laat op zacht vuur even pruttelen.

DSC_0005_800x580

Giet de penne af en voeg toe aan de saus.

DSC_0010_800x534

Zet het vuur uit en roer de cherrytomaten, zalm en basilicum door de pasta. Serveer direct.

Penne met zalm in cognac-tomatenroomsaus

Penne met zalm in cognac-tomatenroomsaus

Eet smakelijk!

Campingrecepten, Hoofdgerecht, Pastarecepten, Snel, Thema recepten, Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
20 reacties

Verdeel je liefde

  1. Yvonne

    Net voor het eerst gemaakt en gegeten. Owwww heerlijk! Ook dit is weer een blijvertje! En alle vier hebben we er van genoten, geweldig! Dankjewel.

    1. Top Yvonne! Ik ben dol op blijvertjes! 😉

  2. Anita

    Ik maak dit regelmatig, maar dan met n potje rode pesto ipv tomatensaus. Misschien leuke variatie.

    1. Goed idee Anita! Ik heb nog een potje rode pesto in de koelkast staan, binnenkort maar eens proberen dus.

  3. Marja

    Lijkt me heerlijk, ga het zeker maken komende week. Ik gebruik altijd de vezelrijke penne van Honig trouwens, ga ik bij dit recept ook doen.

    1. Die heb ik voor dit recept ook gebruikt Marja. Het was inderdaad smullen geblazen. 🙂

  4. Ellen

    Deze is HEER-LIJK!!!

    1. Haha! Bedankt voor je reactie Ellen! 🙂

  5. Ria

    Hallo Annemiek, ik geniet van al je recepten! vandaag weer de Broccoli champignons met kaas saus héérlijk! Wat ik me afvroeg, is het mogelijk de calorieën erbij te vermelden ??
    Dat zou ik helemaal top vinden!!
    Groet Ria

    1. Hoi Ria,

      Bedankt voor je leuke reactie. Erg leuk om te horen dat je zo geniet van mijn recepten! Ik ben zelf geen calorieën teller en vermeld ze er daarom ook niet bij. Wel kun je in de categorie ‘hoofdgerechten’ een aparte subcategorie ‘light’ vinden. Hier staan verschillende lekkere gerechten die weinig calorieën bevatten en dus lijnvriendelijk zijn. Hopelijk kun je hiermee ook uit de voeten?

  6. Amanda

    Heb de gerookte zalm vervangen door gebakken zalm, smaakt heerlijk! Zelfs de kinderen hebbben ondanks de chili gesmuld. (pikante smaak precies goed!)

    Dit gerecht verschijnt vaker op tafel!

    Liefs Aman

    1. :):):)

  7. Amanda

    De gerookte zalm heb ik vervangen door gebakken zalm, is ook heerlijk. Ondanks de toevoeging van de chili, hebben zelfs de kinderen gesmuld, het was precies goed!
    Dit gerecht zetten we vaker op tafel, vind het een topper,

    liefs Amannie

    1. Leuk om te horen Aman! Kinderen houden best van een beetje pit, als het maar in verhouding is. De variant met gebakken zalm ga ik binnenkort proberen. Lijkt me ook heerlijk!

      1. Amanda

        Oeps, 2x geplaatst, zag m’n vorige reactie niet! 🙂
        Ik probeer binnenkort ook met gerookte zalm, lijkt me ook heerlijk! x

  8. Debbie Dijkdrent

    Zo’n gerecht waar je van blijft eten, makkelijk en snel te maken. Heerlijk dat beetje pit door de chilivlokken 🙂

  9. Heleen

    Zou dit gerecht ook met kabeljauw of zalm moot kunnen?

    1. Hoi Heleen, dat kan zeker! Snijd de vis dan in blokjes (bestrooien met een klein beetje zout en peper) en voeg ze op het laatste moment toe aan de saus. Laat ze een minuut (of iets langer) op laag vuur zachtjes garen en voeg dan de penne, tomaten en basilicum aan de saus toe. Direct serveren!

  10. Heleen

    Gesmuld met z’n allen…….tijdens ui bakken ook venkel bij gedaan….heerlijk!!

    1. Hoi Heleen, die venkel is een goed idee van je! 🙂

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com