Perzik kruimelkoek met Amaretto

Johan en ik zitten momenteel in een kruimelkoek fase. Ze zijn supermakkelijk om te maken en je kunt ze vullen met elk soort fruit dat maar voorhanden is. Dit keer maken we een perzik kruimelkoek met een vleugje Amaretto. Ik kan je alvast verklappen, dat is een heel goed idee! 

Seizoen, Gebak, Zomerrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 175 g bloem
  • Snufje zout
  • 55 g amandelschaafsel
  • 75 fijne kristalsuiker
  • 1 tl citroenrasp
  • 125 g ongezouten roomboter, in kleine blokjes gesneden + extra om in te vetten
  • 2 flinke el custardpoeder
  • 8 à 10 perziken, schoongemaakt, pit verwijderd en in plakjes gesneden
  • Amaretto

Verder nodig

  • (Brownie)bakvorm van 31 x 20 cm

 

Bereiding

Verwarm de oven (hiermee bedoel ik altijd onder- en bovenwarmte tenzij anders vermeld) voor op 200 graden. Vet de bakvorm in met boter.

Doe de bloem, het zout, amandelschaafsel (houd 2 el achter voor garnering), kristalsuiker, citroenrasp en de boter in een kom en kneed met je handen tot een kruimeldeeg.

Verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Strooi de custardpoeder over de bodem en leg de plakjes perzik daarbovenop. Besprenkel de perziken met wat Amaretto. Verdeel de rest van het kruimeldeeg en de achtergehouden amandelen over de perziken.

Bak 25 minuten in het midden van de oven, of tot de bovenkant goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Je kunt de kruimelkoek lauwwarm of koud serveren. Snijd voor serveren in vierkante blokjes en bestrooi eventueel nog met poedersuiker.

Perzik kruimelkoek met Amaretto

Perzik kruimelkoek met Amaretto

Perzik kruimelkoek met Amaretto

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin