Een heerlijk pinsa platbrood belegd met ham en olijven. Deze snelle variant maak ik met een kant-en-klare afbak pinsa uit de winkel. Die kun je beleggen met ingrediënten naar keuze en bak je af in de oven. Het pinsadeeg heeft een ovale vorm en is heerlijk luchtig en krokant!
Wat is een pinsa?
Een pinsa is een Romeins platbrood dat lijkt op pizza maar toch net iets anders is. Waar pizzadeeg wordt gemaakt van alleen bloem, wordt pinsadeeg gemaakt met een mix van meelsoorten. Zo krijgt het deeg een knapperige buitenkant en een zachte, luchtige binnenkant. Daarnaast is de rijstijd van pinsadeeg tot wel 72 uur, waardoor het makkelijker te verteren is.
Afbak pinsa
Voor dit recept kocht ik een voorgebakken afbak pinsa in de supermarkt (je vindt hem bij een goed gesorteerde Jumbo of AH). Zelf heb ik namelijk nog geen pinsadeeg gemaakt, maar dat ga ik zeker binnenkort doen zodat ik dat recept ook met je kan delen.

Pizza recepten, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten
Deel je reactie