Ingrediënten
Voor ca. 450 ml
- Olijfolie
- 1/2 sjalot, fijngesnipperd
- 1/2 teentje knoflook, uitgeperst
- 5 basilicumblaadjes, fijngesneden
- 1/2 tl gedroogde oregano (of paar blaadjes verse)
- 400 g tomatenblokjes
- 1/2 tl suiker
- 1/2 el rode balsamicoazijn
Deze gekruide tomatensaus is gemaakt in een handomdraai en lekkerder dan een pot of fles uit de winkel. Het is een heerlijke basissaus die je kunt gebruiken voor pasta, lasagne, pizza of bijvoorbeeld voor deze gehaktballetjes in tomatensaus.
Je kunt de gekruide tomatensaus afgedekt 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast of invriezen. (Als je hem voor pizza wilt gebruiken is het handig om hem in kleinere porties in te vriezen.)
Basisrecepten, Hartige keuken, Sauzen en dips, Pastarecepten
Voor ca. 450 ml
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie