30 minuten + rusten koelkast + 12 minuten in de oven
Deze pistache koekjes met witte chocolade zijn een echte traktatie. Ze hebben een zachte, fijne pistachesmaak en de stukjes witte chocolade geven een lekkere bite. Bovendien zijn deze koekjes heel makkelijk om te maken.
Koekjesdeeg
Voor het beste resultaat laat je het koekjesdeeg minimaal een uurtje rusten in de koelkast, maar langer mag ook. De koekjes lopen dan minder uit in de oven.
Pistache en witte chocolade
Ik beleg de pistache koekjes de laatste paar minuten van de oventijd met grof gehakte pistachenoten en stukjes witte chocolade. Dat ziet er smakelijk uit en maakt de koekjes extra lekker! Je kunt speciale witte chocoladedruppels gebruiken voor dit recept maar ik hakte een reep witte chocolade in stukjes. Dat gaat ook prima.
Chocolate chip koekjes
Heb je de smaak te pakken van het koekjes bakken? Probeer ook deze klassieke chocolate chip koekjes met pure chocolade!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Mix de basterdsuiker, kristalsuiker, pistachepasta, roomboter, het ei en de eidooier in een kom tot een glad mengsel.
Voeg de bloem, het zout en de baking soda toe en mix nog kort verder, tot de bloem niet meer zichtbaar is. Kneed 2/3 van de witte chocolade door het deeg. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en leg minimaal 1 uur (maar nog liever een hele nacht) in de koelkast.
Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 170 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Snijd stukjes deeg af van 35 gram en draai er balletjes van. Leg ze op het bakblik met wat ruimte ertussen want ze worden iets groter. Je zult in totaal 3 bakblikken nodig hebben voor de koekjes en dus meerdere keren moeten bakken. Bewaar het deeg dat je niet gebruikt zolang in de koelkast.
Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in het midden van de oven, of tot ze licht goudbruin zijn, dan zijn ze nog lekker chewy. Haal de koekjes na 6 minuten uit de oven en beleg ze met de pistachenootjes en overige witte chocolade en bak nog even verder.
Leg de koekjes op een rooster om verder af te koelen. Bewaar de afgekoelde pistache koekjes in een luchtdichte trommel.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 10:36
Annemiek, vraag
Druk je de balletjes eerst nog plat of gaan ze als bolletje de ocen in.
Groet
Annemieke
om 10:38
Er moet oven staan.
Gaat om de pistache koekjes
Groet
Annemieke
om 16:57
Ze gaan als balletje de oven in.