Pittige tuna melt tosti

De ultieme lunch: zo kun je deze pittige tuna melt tosti met dikgesneden brood, zelfgemaakte pittige tonijnsalade, belegen kaas en romige smeltcheddar wel omschrijven! De tonijnsalade maken we pittig met een lepeltje sambal, bij voorkeur sambal manis. Die is licht pittig en een beetje zoet en geeft de tonijnsalade een lekkere kick! Geserveerd met een frisse groene salade ook prima te serveren als hoofdgerecht.

Menu, Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Lunch

Ingrediënten

  • 4 dik gesneden plakken (land- of desem)brood
  • 1 blikje tonijn (à 160 g) op olie, uitgelekt
  • 2 el mayonaise
  • 3 tl kappertjes
  • 1 flinke tl sambal manis
  • 1 rode ui, gepeld en in ringen
  • 8 plakken belegen kaas + 2 handjes geraspt
  • 2 plakjes (smelt)cheddar
  • Beetje smeerboter

Nodig

  • Vel bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Roer de uitgelekte tonijn, mayonaise, kappertjes en sambal door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Beleg twee boterhammen elk met 4 plakjes kaas, een royale laag tonijnsalade, rode ui en het plakje cheddar. Dek af met de andere twee boterhammen.
  4. Besmeer de bovenkant van het brood met smeerboter en bestrooi met de geraspte kaas.
  5. Bak in het midden van de oven circa 10 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Pittige tuna melt tosti

Pittige tuna melt tosti

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Annette

    Zojuist gegeten. Heb de airfryrer gebruikt in plaats van de oven. Top!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin