Plaatpizza om te delen

Het is geen geheim dat Johan en ik dol zijn op pizza. Ik heb het dan niet over een pizza van Domino’s of van New York pizza, maar een zelfgemaakte pizza met vers pizzadeeg. Het liefst maak ik het pizzadeeg zelf – dat is echt een fluitje van een cent, bekijk hier mijn video – maar als ik geen tijd heb is een rol vers pizzadeeg uit de supermarkt een prima alternatief.

Dit keer maak ik een grote plaatpizza om te delen die ik beleg in vier smaken: margherita, champignon en prosciutto, spicy pepperoni en barbecue chicken. Makkelijk om te maken en voor ieder wat wils!

Wereldgerecht, Ovenrecepten, Italiaanse recepten, Snel, Hoofdgerecht

Ingrediënten

Basis

  • 1 rol pizzadeeg à 550 gram, kant-en-klaar of zelf maken (dit recept)
  • Paar eetlepels tomaten frito (tomatensaus)
  • Gedroogde oregano
  • Handje rucola voor garnering

Margherita

  • 1/2 bol mozzarella, in plakken
  • Paar blaadjes verse basilicum

Champignon & prosciutto

  • Handje geraspte parmezaan + Goudse jong belegen
  • Paar plakken parmaham
  • 2 champignons, in plakken
  • Paar theelepels truffelpesto (optioneel)

Spicy pepperoni

  • Handje geraspte parmezaan + Goudse jong belegen
  • 6 plakken pepperoni (pittige salami of chorizo)
  • 1 rood pepertje, zaadlijst verwijderd en in ringen

Barbecue chicken

  • Handje geraspte parmezaan + Goudse jong belegen
  • Paar plakken gerookte kip
  • Barbecuesaus

Lekker met een groene salade!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Rol het pizzadeeg uit ter grootte van het bakblik. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de tomaten frito — houd circa 1,5 cm van de rand vrij.

Beleg de pizza in 4 smaken met de verschillende toppings. Begin altijd eerst met de kaas en dan de overige ingrediënten. Bestrooi de pizza met wat gedroogde oregano.

Bak de pizza in het midden van de oven in circa 10 goudbruin. Snijd de pizza in vieren en garneer met de rucola. Serveer direct.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Toemis boontjes (in bouillon gestoofde sperziebonen)

21 mei 2019

Deze toemis boontjes in milde saus is een heerlijk Indisch bijgerecht om te serveren als onderdeel van een zelfgemaakte...

Laagjes tortilladip

19 mei 2019

Een gezellig filmavondje thuis gepland met vrienden of familie? Daar hoort natuurlijk iets lekkers bij! Hier in huize Verweij...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin