Tip! Om de zuurkool extra smaak te geven kun je eerst een klont roomboter smelten en daarin een sjalotje zachtjes fruiten. Dan de zuurkool erbij met een paar gekneusde jeneverbessen, een paar laurierblaadjes en een flinke draai uit de pepermolen. Verder bovenstaande bereiding volgen en zachtjes gaarkoken in ananassiroop. Als de zuurkool gaar is kun je nog een kleine, fijngeraspte aardappel door de zuurkool roeren en nog even doorwarmen. De zuurkool wordt dan fluweelzacht!
Zuurkoolstamppot met ananas, spekjes en rookworst

De klassieke zuurkoolstamppot met spekjes en rookworst krijgt een verrassende twist met zoete ananas. Dat is een heerlijke combi!
Herfstrecepten, Seizoen, Wereldgerecht, Winterrecepten, Hollandse recepten, Hoofdgerecht, Budget, Vleesrecepten
om 20:56
Hoi Annemiek,
Kun je de aardappels ook vervangen door zoete aardappel?
Groetjes Willeke
om 19:37
Echt overheerlijk! 2 Borden opgeschept en heb echt zitten genieten, heerlijk! ?
om 14:18
Superleuk om te horen Marion! 🙂
om 04:54
It’s all perfect and tasting fatastic
om 09:51
Dankjewel ome Leo! 🙂
om 21:25
Vandaag deze heerlijke zuurkoolstamp gemaakt en gegeten natuurlijk 😉
Gemaakt zonder de extra’s uit de ’tip’. We hebben gesmuld, dank je wel weer!!
om 09:51
Ah, superleuk om te horen Anja! 🙂