Portobello met geitenkaas

Een eenvoudig voorgerecht serveren tijdens het kerstdiner? Een gevulde portobello vindt (bijna) iedereen lekker! Makkelijker dan dit recept wordt het niet: je vult de portobello met een plak verse geitenkaas, wat gehakte hazelnootjes erover en een vleugje honing en dan even bakken in de oven. Je serveert hem op een bedje van aangemaakte, frisse sla.

Thema recepten, Menu, Kerstrecepten, Voorgerecht

Ingrediënten

  • 4 portobello’s
  • 125 g rol verse, zachte geitenkaas
  • Extra vierge olijfolie
  • Honing
  • 60 g hazelnoten, grof gehakt
  • 150 g slamelange (verschillende slasoorten)
  • 1 sjalotje, gepeld en in smalle ringen
  • Takje tijm, alleen de blaadjes
  • 1 tl donkere balsamicoazijn
  • 1 tl milde mosterd

 

Portobello met geitenkaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Leg de portobello’s op het bakblik en bestrooi met een beetje zout uit de molen. Snijd de geitenkaas in plakken van circa 2 cm dik. Leg op elke portobello een plak geitenkaas. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en honing.
  3. Bak 15 minuten in het midden van de oven. Strooi na 5 minuten de hazelnoten over de portobello’s.
  4. Klop een dressing van 3 el olijfolie, de balsamicoazijn, mosterd en een klein kneepje honing. De dressing moet zacht en licht zoetzuur van smaak zijn. Breng op smaak met zout en peper. Doe de sla en sjalot in een kom en hussel om met een klein beetje dressing, net genoeg om de sla te laten glanzen. Niet teveel, anders wordt de sla zacht.
  5. Verdeel de sla over vier bordjes. Leg de portobello’s op de sla en bestrooi met tijm. Druppel wat extra dressing over het bord en serveer direct.

Portobello met geitenkaas

Portobello met geitenkaas

Portobello met geitenkaas

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Yvonne

    Haha, maar goed dat je er bij zet dat bijna iedereen dit lekker vindt.
    Ik griezel hier van.

  2. Maria

    Ziet er lekker uit,ga ik zeker uit proberen

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin