Pruimencake

Het pruimenseizoen is alweer over zijn hoogtepunt heen. Toch wist ik nog een paar mooie exemplaren te plukken van onze pruimenboom. Ik verwerkte de pruimen in twee verschillende cakes: een klassieke roombotercake en een frisse yoghurtcake. Vandaag deel ik de roombotercake met je, de yoghurtcake volgt z.s.m!

Deze cake zakte jammer genoeg na het bakken een beetje in zoals je kunt zien op de foto’s. Gelukkig maakte dat voor de smaak niks uit, hij is heerlijk! Trouwens, wat maakt het uit, inzakken hoort nu eenmaal bij het leven. Sommige dingen kun je het beste maar omarmen. ? 

Seizoen, Gebak, Zomerrecepten, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(2 stemmen)
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Jolanda

    De cake is heerlijk! Ik vroeg me alleen af waarom de pruimen een bittertje krijgen. Komt dat door de kaneel misschien?

    1. Dat bittertje heb ik er zelf niet in geproefd Jolanda, durf dus ook niet te zeggen hoe dat kan. Gelukkig heeft hij ondanks het bittertje toch gesmaakt! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin