Pruimencake

Het pruimenseizoen is alweer over zijn hoogtepunt heen. Toch wist ik nog een paar mooie exemplaren te plukken van onze pruimenboom. Ik verwerkte de pruimen in twee verschillende cakes: een klassieke roombotercake en een frisse yoghurtcake. Vandaag deel ik de roombotercake met je, de yoghurtcake volgt z.s.m!

Deze cake zakte jammer genoeg na het bakken een beetje in zoals je kunt zien op de foto’s. Gelukkig maakte dat voor de smaak niks uit, hij is heerlijk! Trouwens, wat maakt het uit, inzakken hoort nu eenmaal bij het leven. Sommige dingen kun je het beste maar omarmen. ? 

Seizoen, Zomerrecepten, Zoet, Gebak

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Jolanda

    De cake is heerlijk! Ik vroeg me alleen af waarom de pruimen een bittertje krijgen. Komt dat door de kaneel misschien?

    1. Dat bittertje heb ik er zelf niet in geproefd Jolanda, durf dus ook niet te zeggen hoe dat kan. Gelukkig heeft hij ondanks het bittertje toch gesmaakt! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin