Pulled pork

Deze pulled pork is gemaakt van Boston Butt: het bovenste deel van de varkensschouder. Het vlees wordt lekker gekruid met gerookte paprikapoeder, knoflook en tijm en wordt op lage temperatuur gegaard in de oven tot het vlees mals is en makkelijk van het bot loslaat. Met twee vorken trek je het vlees vervolgens uit elkaar waardoor je pulled pork krijgt. Heerlijk op een broodje met koolsalade en chipotle mayonaise of barbecuesaus.

Pulled pork uit de oven

Pulled pork wordt traditioneel geserveerd op een broodje met koolsalade en barbecuesaus, maar het smaakt net zo lekker met frietjes of aardappelpuree, of met zacht gestoofde zuurkool, rodekool, of appelmoes. De echte liefhebber zweert bij bereiding op de barbecue, voor die typische rooksmaak. Ik heb deze pulled pork bereid in de oven en dat ging ook prima. Het resultaat was heerlijk!

Recept van Gordon Ramsay

Gordon Ramsay maakte deze pulled pork in zijn tv-programma Gordon Ramsays home cooking. Om het vlees een lekkere rooksmaak te geven, marineerde hij het in een marinade van gerookte paprikapoeder.

Toen ik Gordon zo bezig zag, dacht ik: dat ga ik maken voor het verjaardagsdiner van mijn broer! Pulled pork is het perfecte vlees om te bereiden voor een grote groep mensen: je kunt het gemakkelijk al enkele dagen van tevoren marineren, zodat je het vlees op de dag zelf alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. En je dus alle tijd hebt om lekker te feestvieren!

Mieks Special, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
4 reacties

Deel je reactie

  1. blank sharoona

    Hoi, heb je toevallig ook het recept van die koolsalade?

  2. Hoi Annemiek,
    Lees je nieuwsbrief altijd en aandachtig en maak regelmatig recepten er uit klaar.
    Ben zelf een fanatiek BBQ-er en had toevallig afgelopen vrijdag ook pulled porc gemaakt maar dan op de BBQ volgens een recept van de site BBQ-NL en met rookhout erbij.
    Je kunt het op vele manieren klaar maken zoals je daar kunt lezen maar belangrijk is dat je een kerntemperatuur aan moet houden van uiteindelijk 88 graden C.
    Gaat er niet om hoe ik het klaarmaak maar wilde je toch even die eindtemperatuur doorgeven .
    Gr Frans

    1. Hoi Frans, bedankt voor je tip! Ik heb het direct aangepast in het recept. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde