Quesadilla met ham en kaas

Jezelf verwennen met een lekkere lunch? De Mexicaanse quesadilla is net zo snel klaar als een tosti en minstens zo smakelijk! Deze quesadilla is belegd met tomatensaus, ui, ham en kaas. Echt een aanrader! 

Menu, Wereldgerecht, Mexicaanse recepten, Lunch

Ingrediënten

  • 2 grote tortillawraps
  • 1 à 2 el tomatendipsaus (liefst pittig)
  • 3 plakken beenham
  • Plakjes kaas
  • 1/2 kleine ui, in ringen
  • 1 stengel lente-ui voor garnering
  • Olie om in te bakken

Verder nodig

  • Koekenpan

 

Bereiding

Besmeer één tortillawrap met tomatensausdip en beleg met ham, ui en kaas. Dek af met de andere tortillawrap.

Verhit de koekenpan met een scheutje olie en leg de tortillawrap erin. Bak op middelhoog vuur 2 à 3 minuten aan beide kanten tot de wrap goudbruin en de kaas gesmolten is.

Schuif de tortillawrap op een snijdplank en snijd in vieren (makkelijk met een pizzasnijder). Leg op een bord en bestrooi met wat lente-ui. Serveer indien gewenst met wat extra tomatensausdip.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Mascarponecrème met aardbeien

26 mei 2019

De aardbeienplantjes in onze moestuin draaien momenteel overuren. Elke dag kunnen we weer een nieuwe lading verse aardbeien plukken....

Daging smoor (Indisch stoofvlees)

25 mei 2019

Daging smoor is een heerlijk gerecht uit de Indische keuken waarbij rundvlees langzaam gaar wordt gesmoord in zoete ketjapsaus....

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin