Ingrediënten

  • 1 flespompoen, geschild en in blokjes (geschild gewicht bij mij was ca. 660 gram)
  • Gedroogde tijm
  • Stuk of 5 knoflooktenen, in de schil
  • Olijfolie
  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, of 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • 200 g crème fraîche
  • 3 eieren
  • 40 g parmezaan of pecorino, geraspt
  • Snufje chilivlokken (naar smaak)
  • 150 g zachte, verse geitenkaas (rol), in plakjes gesneden

Nodig

  • Vel bakpapier
  • Ronde springvorm van 24 cm.

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Verdeel de pompoen, ongepelde knoflooktenen, tijm en een scheut olijfolie over het bakblik en bestrooi met een flinke snuf zeezout. Hussel om. Bak de pompoen 15 tot 20 minuten in het midden van de oven, tot hij zacht is en begint te kleuren.
  3. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet de bakvorm in met olie of boter en bekleed met bladerdeeg. Druk eventuele gaten of naden dicht, zodat de vulling er niet uit kan lekken.
  4. Klop de crème fraîche los met de eieren, parmezaan, chilivlokken en een snuf zout en peper.
  5. Druk de knoflooktenen uit het velletje en plet ze. Hussel ze door de pompoen. Verdeel de pompoen over het bladerdeeg in de bakvorm, druk lichtjes aan, en schenk de eivulling erover. Verdeel de zachte geitenkaas over de quiche.
  6. Bak 30 minuten in het midden van de oven, tot het bladerdeeg en de bovenkant goudbruin zijn.

Quiche met pompoen en geitenkaas

Quiche met pompoen en geitenkaas

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin