Rauwkost salade

Deze frisse rauwkostsalade smaakt overal lekker bij. Serveer hem als bijgerecht bij de barbecue, bij het avondeten, of schep hem in een bakje en neem hem mee naar je werk als lunch.

Thema recepten, Barbecuerecepten, Groenten, Picknick, Bijgerecht, Salades

Ingrediënten

  • 1 stengel bleekselderij, geschild en in smalle plakjes
  • 1 prei, alleen het witte deel, schoongemaakt en heel fijngesneden
  • 50 g witte kool, heel fijngesneden
  • 50 g wortel, geraspt
  • 1/2 blikje mais, uitgelekt
  • 70 g gerookte kipfilet, in smalle reepjes of blokjes
  • 30 g oude kaas, in kleine blokjes of smalle reepjes

Voor de dressing

  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 1 el augurkennat (of milde azijn)

 

Tip! Voeg voor een klein zoetje wat in warm water gewelde en uitgelekte rozijnen toe.

Tip! Voor een vegetarische variant laat je de kipfilet achterwege.

Bereiding

Doe alle rauwkost ingrediënten in een kom.

Klop in een beker de ingrediënten voor de dressing glad en voeg toe aan de rauwkost salade. Schep goed door elkaar.

Bewaar de rauwkostsalade in een afgesloten bak in de koelkast tot gebruik.

Rauwkost salade

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin