Ribeye van de barbecue

Waar ik een kippendij of een worstje op de barbecue leg kiest de man des huizes het liefst een groot stuk vlees. Een mooi stuk ribeye bijvoorbeeld dat dooradert is met vet. Ik zou er zelf niet zo snel voor kiezen, maar begrijp zijn voorkeur wel. Doordat het vlees is dooradert met vet heeft het veel smaak en blijft het veel sappiger. Bovendien is het bereiden van een groot stuk vlees veel makkelijker dan veel mensen denken. Met een goede kernthermometer om in het vlees te stoppen kan het eigenlijk niet misgaan. 

Wij serveerden de ribeye met aardappels, groene asperges en trostomaten. Allemaal van de barbecue.

Thema recepten, Seizoen, Vleesrecepten, Barbecuerecepten, Mannenvoer, Zomerrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 800 g ribeye
  • Takje rozemarijn
  • Extra vierge olijfolie
  • Zeezout uit de molen

Verder nodig

  • Stukje aluminiumfolie

 

 

Bereiding

Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Steek de barbecue aan.

Doop het takje rozemarijn in een kopje met wat olijfolie en bestrijk hiermee het vlees. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zeezout uit de molen.

Stop een kernthermometer in het dikste deel van het vlees en leg het vlees op de koude zone (dus niet boven direct vuur) van de barbecue. Als de kernthermometer een temperatuur bereikt heeft van 47°C leg je het vlees direct boven het vuur. Grill het vlees kort aan beide kanten voor een goudbruine kleur en korst. Bestrijk het vlees tijdens het bakken regelmatig met het takje rozemarijn gedoopt in olijfolie.

Leg de ribeye op een snijdplank en dek af met aluminiumfolie. Laat hem 7 minuten rusten en snijd hem dan met een scherp mes – haaks op de draad – in plakken.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin