Risotto met wortel, bleekselderij en garnalen

Ik heb altijd een pak risotto in de kelderkast staan, voor als ik inspiratieloos ben voor het avondeten. Met wat worteltjes en bleekselderij uit de koelkast en garnalen uit de diepvries tover je met risotto heel eenvoudig een heerlijke maaltijd op tafel!

Wereldgerecht, Eenpansgerechten, Italiaanse recepten, Slank, Visrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 3 bospeentjes, geschrapt en fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, gewassen en buitenste draden eraf getrokken, fijngehakt
  • 300 g risottorijst
  • Scheutje droge witte wijn, optioneel
  • 1,5 bouillontablet (ik vind een kippenbouillontablet het lekkerst)
  • Scheutje room (optioneel)
  • 200 g rauwe en gepelde garnalen, diepvries of vers
  • Paar takjes peterselie, fijngehakt
  • Extra vierge olijfolie

Het is ook erg lekker om vlak voor serveren wat repen gerookte zalm aan de risotto toe te voegen.

Bereiding

Verhit een hapjespan met een scheut olijfolie en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur glazig en zacht. Voeg de wortel, bleekselderij en risotto toe en bak kort mee. Blus eventueel af met de wijn en laat even inkoken. Verkruimel de bouillontabletten over de risotto en voeg 800 ml water toe. Roer even door en doe de deksel op de pan. Zet het vuur laag. Kook de risotto in circa 20 minuten gaar. Roer de risotto regelmatig door. Voeg indien nodig nog extra water toe als de risotto te droog wordt en hij nog niet gaar is. Leg de laatste 8 minuten van de kooktijd de garnalen bovenop de risotto en druk ze een beetje in de risotto. (Ontdooide garnalen zijn sneller gaar dan bevroren garnalen.) De garnalen zijn gaar als ze roze gekleurd zijn.

Roer vlak voor serveren eventueel een scheutje room door de risotto en garneer met de peterselie.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com