Rodekoolquiche met geitenkaas

Deze rodekoolquiche maak je heel makkelijk en snel met een potje rodekool. Dat is stiekem een van mijn guilty pleasures. Vooral in deze quiche met geitenkaas en hazelnoten een heerlijk combi. Liever toch geen potje gebruiken? Deze zelfgemaakte rodekool met appel kun je natuurlijk ook maken en gebruiken in dit recept.

Serveer als vegetarische maaltijd met een groene salade erbij, of — voor de vleesliefhebber — met een lekkere gehaktbal met jus, verse rookworst of hachee. 

Ovenrecepten, Vegetarisch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 grote pot (nettogewicht 680 g) rodekool met appel
  • 7 à 8 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 1 el paneermeel
  • 200 g crème fraîche
  • 3 eieren
  • 200 g zachte geitenkaas, in plakken
  • Handje ongezouten hazelnoten, grofgehakt
  • Bosje bieslook, in ringen gesneden
  • Boter of olijfolie om in te vetten

Nodig

  • Ronde springvorm of ovenschaal
  • Zeef of vergiet

Rodekoolquiche met geitenkaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de rode kool uitlekken in een vergiet. Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de omschrijving op het pak.
  2. Vet de bakvorm in met olie en bekleed met bladerdeeg. Strooi de paneermeel over het bladerdeeg en verdeel de uitgelekte rode kool erover.
  3. Meng de eieren met de crème fraîche en de helft van de bieslook. Schenk het mengsel over de rodekool en verdeel de plakjes geitenkaas eroverheen.
  4. Bak circa 40 minuten in het midden van de oven, tot het bladerdeeg goudbruin kleurt. Haal de quiche uit de oven en garneer met de overige bieslook en de hazelnoten.

Rodekoolquiche met geitenkaas

6 reacties

Verdeel je liefde

  1. Miranda

    Lekker en makkelijk recept. Heb de taart gemaakt met een pot rode kool met peer. Combinatie met geitenkaas is top.

    1. Oh, dat klinkt idd als een lekkere combi Miranda! 🙂

    2. LD

      Kan dit ook met bijvoorbeeld mozzarella ipv geitenkaas?

      1. Ja hoor dat kan, maar qua smaak is geitenkaas een hele lekkere match.

  2. Ziet er fantastisch uit Annemiek 🙂
    Ik zag ook deze post over stoofvlees https://www.keukenliefde.nl/stoofvlees-van-belgische-chef-kok-peter-goossens/
    Deze week maar even maken denk ik 🙂

    1. Die is idd heerlijk Yvonne! Zal hier trouwens ook lekker bij smaken. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin