Romige aardappelsalade met augurk

Deze romige aardappelsalade met frisse augurk en bieslook maak je heel makkelijk zelf. Door een deel van de mayonaise te vervangen door yoghurt is hij wat lichter en frisser van smaak. Heerlijk om bij de barbecue te serveren, maar ook lekker als lunch of bijgerecht. 

Thema recepten, Seizoen, Barbecuerecepten, Aardappel en meer, Zomerrecepten, Bijgerecht, Salades

Ingrediënten

  • 500 g voorgekookte krieltjes (niet de allerkleinste mini krieltjes maar de iets grotere)
  • 2 middelgrote zoetzure augurken + 2 el augurkennat
  • 1/2 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • Bosje peterselie en bieslook, fijngehakt
  • 1 flinke el mayonaise
  • 1 volle el yoghurt

Romige aardappelsalade met augurk

Bereiding

Gaar de krieltjes voor zoals omschreven staat op de verpakking. Ik gaarde ze in de magnetron. Laat de krieltjes afkoelen en snijd ze in plakjes.

Meng de krieltjes in een kom met de overige ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper uit de molen. Indien gewenst kun je wat extra augurkennat, mayo of yoghurt toevoegen naar eigen smaak.

Romige aardappelsalade met augurk

Romige aardappelsalade met augurk

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Marianne Gillesen

    Ik gebruik altijd de Kesbeke zuren en het sap. Dat is echt de lekkerste !

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin