Ingrediënten 

  • 150 g kaastortellini
  • 200 g bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 125 g crème fraîche
  • 50 g Parmezaan, geraspt
  • Rucola voor garnering

Tip! In plaats van spekblokjes kun je ook hamblokjes gebruiken.

Bereiding

Pan met water aan de kook brengen. Kaastortellini toevoegen en 10 minuten koken. De laatste 6 minuten van de kooktijd de bloemkool toevoegen. 

Ondertussen koekenpan verhitten met scheutje olijfolie. Spekblokjes langzaam uitbakken. Prei en knoflook toevoegen en meebakken tot ze zacht zijn. Crème fraîche, de helft van de Parmezaan en een soeplepel van het pastakookvocht toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout en peper. Saus 1 minuut zachtjes laten pruttelen. 

Tortellini en bloemkool afgieten en door de saus roeren. Opscheppen en garneren met rucola en overige Parmezaan. 

Romige kaastortellini met bloemkool

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Rida

    Dit was echt heel lekker

    1. Leuk om te horen Rida! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin