Spaghetti met ham en romige doperwtensaus

Spaghetti met ham en romige doperwtensaus

Deze spaghetti met hamblokjes en romige doperwtensaus is gemaakt in een handomdraai. Iedereen is er dol op! 

Hoofdgerecht voor 3 personen

Ingrediënten

  • 250 g spaghetti
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 200 g hamblokjes
  • 1/2 recept doperwtenpesto, of 2 el gewone pesto
  • 200 g crème fraîche, of kookroom
  • 30 g geraspte Parmezaan
  • 3 el pijnboompitten, goudbruin geroosterd in een droge koekenpan
  • 9 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding
Kook de spaghetti beetgaar volgens de omschrijving op het pak.

Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje olie en fruit de ui zacht. Voeg de hamblokjes, doperwtenpesto en crème fraîche toe en warm goed door. Breng de saus indien nodig op smaak met peper en zout. Giet de spaghetti af (vang een kopje kookvocht op) en voeg toe aan de saus. Voeg indien nodig wat van het opgevangen kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.

Schep de spaghetti op borden en bestrooi met Parmezaan, pijnboompitten en cherrytomaatjes.

Spaghetti met ham en romige doperwtensaus

Eet smakelijk!

Wereldgerecht, Budget, Italiaanse recepten, Pastarecepten, Snel, Hoofdgerecht

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin