Rookworstbroodje (met broodje Unox saus)

Ook zo dol op het broodje Unox met bijbehorend sausje? Ik ging aan de slag met een zelfgemaakte variant gemaakt van bladerdeeg en rookworst naar keuze. Het lekkere honing-mosterdsausje maak je gewoon zelf. Dat is een fluitje van een cent! 

Menu, Wereldgerecht, Hollandse recepten, Lunch, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 1 voorgegaarde rookworst (naar keuze)
  • 6 velletjes diepvriesbladerdeeg
  • 1/2 ei, losgeklopt

Broodje Unox saus

  • 1 flinke el Dijonmosterd
  • 1 el sushi-azijn of zoetzuur augurkennat (eventueel te vervangen door 1 deel azijn en 1 suiker gemengd)
  • Klein kneepje honing (naar smaak)
  • 1 tl gedroogde dille
  • Mespuntje sambal manis (naar smaak)

 

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 225 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Roer alle ingrediënten voor het broodje Unox saus in een kommetje door elkaar.
  3. Verwijder het folie van het bladerdeeg. Laat de velletjes bladerdeeg iets zachter worden, maar nog niet helemaal ontdooien. Maak met een mes een aantal inkepeningen in de bovenste helft van het bladerdeeg.
  4. Snijd de rookworst in 3 gelijke stukken en snijd die stukken overlangs doormidden. Besmeer de onderste helft van het bladerdeeg met een beetje saus en leg hier een stukje rookworst op. (Bij de laatste 2 broodjes moest ik de rookworst in kleinere stukjes snijden en een beetje puzzelen om het passend te maken.) Vouw de ingekerfte bladerdeeghelft over de rookworst en druk de randen stevig aan met een vork. Leg de broodjes op het bakblik en bestrijk de bovenkant met ei.
  5. Bak 15 minuten in het midden van de oven, of tot ze goudbruin zijn. Serveer met de overige saus.

 

4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Mireille

    Kan dit recept een dag van te voren al gebakken worden? en dan op de dag zelf nog even in de oven?
    Ze zien er trouwens lekker uit!

    1. Ja hoor Mireille, dat kan! De volgende dag zou ik ze wel even afdekken met alufolie anders kleuren ze misschien te donker. Je kunt ze trouwens ook ongebakken (afgedekt met vershoudfolie) in de koelkast bewaren. Dan hoef je ze de volgende dag alleen maar af te bakken.

      1. Patricia

        Moet de rookworst niet in 3 gelijke stukken en dan overlangs?

        1. Je hebt gelijk Patricia! Ik heb het direct aangepast, dankjewel!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin