Variatietips!
- In plaats van appel kun je ook rabarber, of verse, ontpitte kersen door het cakebeslag mengen.
- oor een lekkere smaak kun je de helft van het zelfrijzend bakmeel vervangen door amandelmeel. Voeg dan ook een tl bakpoeder toe.
Bij appelgebak denk je al snel aan de herfst of winter, maar eigenlijk smaakt het altijd. Bovendien zijn appels het hele jaar door verkrijgbaar. Ik had al weken zin in appelcake en besloot eraan toe te geven. Dit keer maak ik een rustieke appelcake met friszoete Jonagold appel, kaneel, rozijnen en geschaafde amandelen. Makkelijker om te maken dan appeltaart en net zo lekker!
Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Variatietips!
om 10:22
Welk formaat springvorm kun je hiervoor het beste gebruiken?
om 11:12
Ik heb een springvorm van 24 cm gebruikt.
om 20:43
Hoeveel rabarber zou je toevoegen? Moet de rabarber vanaf gekookt?
om 11:43
Ik zou een stuk of 3 rabarberstengels nemen. Je hoeft de rabarber niet voor te koken.