Satéballetjes

Of je nou een grote gehaktbal maakt voor bij de stamppot, of kleine gehaktballetjes voor bij de borrel, een gehaktbal is altijd een goed idee. Deze kleine satéballetjes zijn een heerlijk borrelhapje! Serveer met warme pindasaus om het smulfeest compleet te maken. 

Menu, Thema recepten, Oud-en-nieuwrecepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt of gemengd gehakt
  • 1 sjalotje of kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el mosterd
  • 1 à 2 tl sambal manis (naar smaak)
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • Paar takjes peterselie, fijngehakt
  • Boter of olie om in te bakken
  • Optioneel, gefrituurde uitjes voor garnering

Optioneel om erbij te serveren

  • Warme pindasaus

 

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een kom (houd wat peterselie achter voor garnering).
  2. Verhit een koekenpan met boter of olie en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar.
  3. Laat de gehaktballetjes even uitlekken op een stukje keukenpapier voordat je ze serveert. (Je kunt ze zowel koud als warm serveren, maar (lauw)warm uit de pan vind ik ze het allerlekkerst!) Bestrooi indien gewenst met de gefrituurde uitjes en peterselie.

Satéballetjes

Satéballetjes

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin