Schwarzwalder toetje

Dit schwarzwalder toetje zet je razendsnel op tafel en is net zo lekker als de bekende taart. De combinatie van chocoladecake, slagroom, kersen en Kirsch (kersenbrandewijn) is onweerstaanbaar.

Wereldgerecht, Thema recepten, Kerstrecepten, Duitse recepten, Dessert, Zoet

Ingrediënten

  • 400 g kersen, ontpit
  • 1 chocoladecake, in blokjes gesneden
  • 25 ml Kirsch
  • 250 ml verse slagroom
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 50 g pure chocoladekrullen of -schaafsel

Verder nodig

  • Elektrische handmixer
  • 4 dessertglazen

Bereiding

Verwarm de kersen met 2 zakjes vanillesuiker in een steelpannetje op middelhoog vuur tot de kersen hun sap loslaten en de suiker is opgelost. Dit duurt 5 tot 8 minuten. Laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de overige vanillesuiker en — indien wenselijk — een scheutje Kirsch.

Maak laagjes in de dessertglazen van blokjes cake besprenkeld met Kirsch, kersen en wat sap, chocoladekrullen en slagroom. Herhaal de laagjes tot alle ingrediënten op zijn.

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

Heb je van dit recept genoten?

4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Willeke

    hoi Annemiek,
    zou ik dit ook kunnen maken met diepvrieskersen ?

    1. Dat kan Willeke!

  2. Annemieke

    Zou ik deze ‘verwennerij’ ook kunnen maken met monchou of mascarpone?

    1. Hoi Annemieke, ja hoor dat kan. Beide wel eerst loskloppen met wat suiker en eventueel wat luchtiger maken met opgeklopte slagroom.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin