Siciliaanse bloemkoolsalade

Dol op bloemkool maar nu eens niet gekookt? Wat denk je van een bloemkoolsalade op Siciliaanse wijze met tomaat, olijf en rozijnen. Alle vijf de basissmaken (zoet, zuur, zout, bitter en umami) zijn vertegenwoordigd! Heerlijk als bijgerecht met gebakken aardappeltjes en een stukje vis of kip.

Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Groenten, Bijgerecht, Salades

Ingrediënten

  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • 1 el ontpitte olijven, in plakjes (groen en zwart kan allebei)
  • 1 el rozijnen
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl witte balsamicoazijn

Bereiding

Stap 1.

Kook de bloemkoolroosjes 2 minuten in een pan met kokend water. Spoel ze af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.

Stap 2.

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.

Stap 3.

Doe de bloemkool in een grote mengkom met alle ingrediënten en hussel om. Breng op smaak met zout en peper.

Siciliaanse bloemkoolsalade

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin