Snelle lasagne met zalm en spinazie

Vroeger at ik het liefst elke dag lasagne. Hoewel die liefde nog steeds niet bekoeld is, eet ik hem tegenwoordig niet zo vaak meer. Dat komt natuurlijk omdat ik bijna elke dag iets anders kook om met jullie te delen. Toch vond ik het de hoogste tijd worden om weer een lekker lasagnerecept met je te delen!

Deze lasagne met zalm en spinazie maak je in 15 minuten. Daarna schuif je hem lekker de oven in en ruim je de keuken op. Wetende dat er straks geen afwas meer is, smaakt deze zalmlasagne nóg beter! 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 450 g diepvries spinazie à la crème
  • ca. 180 g verse zalmfilet zonder vel
  • 100 g gerookte zalm
  • 100 g rauwe, gepelde garnalen (optioneel)
  • 200 g crème fraîche
  • 100 g ricotta
  • 1 el mosterd (optioneel, niet op de foto maar voegde ik nog extra toe)
  • 1 tl gedroogde dille
  • 150 g geraspte kaas
  • 250 g verse lasagnebladen

Snelle lasagne met zalm en spinazie

Ik voegde nog extra groenten (1/2 courgette, 1/4 winterpeen, en 1/2 rode paprika in blokjes gesneden) uit de koelkast toe die ik even aanbakte in de koekenpan en daarna door de spinazie mengde.

Verder nodig
Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met olie of boter.

Ontdooi de spinazie volgens de omschrijving op het pak. Snijd de zalmfilet in blokjes en de gerookte zalm in reepjes. Roer de crème fraîche, ricotta en dille door elkaar en roer de zalm en garnalen erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel om en om de lasagnebladen, spinazie, lasagnebladen, vismengsel bovenop elkaar. Eindig met het vismengsel en bestrooi met de geraspte kaas.

Bak circa 40 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is en de lasagnebladen gaar zijn.

Eet smakelijk!

Visrecepten, Ovenrecepten, Hoofdgerecht

4 reacties

Verdeel je liefde

  1. liefbeth

    1 van de vele favorieten van jouw site! Ik maak hem alleen met zalm, iedereen smult ervan!

    1. Ah, zo leuk om te horen! 🙂

  2. Kim

    Staat in de oven….. Mmmm ben benieuwd!! Die lasagne met tonijn en mascarpone is ook zo heerlijk dus zal deze ook lekker smaken… dankje Annemieke. Groetjes Kim

  3. Jan Willem

    Ik lees dit om 09:00 uur s’ morgens, maar ik ga dit als lunch maken.
    Heerlijk, bedankt.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin