Heerlijk avondje: disco speculaasrotsjes

Heerlijk avondje: disco speculaasrotsjes

Als moeder van een vijf jaar oude dochter beleef ik deze weken alsof ik zelf weer kind ben. Sinterklaas bestaat. Ik vind het net zo spannend als mijn dochter en verheug me net zo sterk als haar op pakjesavond. Niet alleen vanwege het uitpakken van cadeautjes, maar natuurlijk ook omdat de tafel vol staat met heerlijke lekkernijen.

Naast de geijkte sinterklaasklassiekers, zoals gevulde banketletter, speculaasbrokken, pepernoten, borstplaat, simpelweg alles wat niet ontbreken mag, voeg ik dit jaar extra feestelijke kleur toe. Met deze disco speculaasrotsjes gaat het dak met schoorsteen en al eraf! Dan hoeft die arme schimmel ook niet meer het dak niet op …

Ingrediënten (voor circa 10 rotsjes)

  • 100 g chocolade naar keuze (ik kon niet kiezen dus gebruikte zowel melk als witte chocolade)
  • 75 g schuddebuikjes speculaas
  • Disco spikkels
  • Mini mix

Verder nodig
Vel bakpapier

Bereiding
Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt au bain-marie. Zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. Roer de schuddebuikjes door de gesmolten chocolade en schep hoopjes op een vel bakpapier. Bestrooi de hoopjes met de disco spikkels en mini mix.

Laat de speculaasrotsjes volledig afkoelen.

Thema recepten, Kinderrecepten, Sinterklaasrecepten, Chocolade, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Super leuk en makkelijk!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin