Heerlijk avondje: disco speculaasrotsjes

Heerlijk avondje: disco speculaasrotsjes

Als moeder van een vijf jaar oude dochter beleef ik deze weken alsof ik zelf weer kind ben. Sinterklaas bestaat. Ik vind het net zo spannend als mijn dochter en verheug me net zo sterk als haar op pakjesavond. Niet alleen vanwege het uitpakken van cadeautjes, maar natuurlijk ook omdat de tafel vol staat met heerlijke lekkernijen.

Naast de geijkte sinterklaasklassiekers, zoals gevulde banketletter, speculaasbrokken, pepernoten, borstplaat, simpelweg alles wat niet ontbreken mag, voeg ik dit jaar extra feestelijke kleur toe. Met deze disco speculaasrotsjes gaat het dak met schoorsteen en al eraf! Dan hoeft die arme schimmel ook niet meer het dak niet op …

Ingrediënten (voor circa 10 rotsjes)

  • 100 g chocolade naar keuze (ik kon niet kiezen dus gebruikte zowel melk als witte chocolade)
  • 75 g schuddebuikjes speculaas
  • Disco spikkels
  • Mini mix

Verder nodig
Vel bakpapier

Bereiding
Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt au bain-marie. Zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. Roer de schuddebuikjes door de gesmolten chocolade en schep hoopjes op een vel bakpapier. Bestrooi de hoopjes met de disco spikkels en mini mix.

Laat de speculaasrotsjes volledig afkoelen.

Kinderrecepten, Themarecepten, Sinterklaas recepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(4 stemmen)
Eén reactie

Deel je reactie

  1. Super leuk en makkelijk!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde