Speculoos cheesecake (no bake)

Enige tijd geleden kreeg ik van Lotus een tof pakket opgestuurd met daarin alle ingrediënten om deze no bake speculoos cheesecake te maken. Ik ging ermee aan de slag en deelde het resultaat met jullie op social media. Op mijn vraag of ik het recept moest delen werd massaal gereageerd. Het antwoord was een dikke ja! En dus maakte ik hem nog een keer zodat ik er foto’s van kon maken. De eerste keer was hij namelijk op voordat ik kon knipperen met mijn ogen. 😁

Verschil tussen speculoos en speculaas?

Het verschil is dat er in speculaas speculaaskruiden zitten en in speculoos niet. De naam zegt het eigenlijk al, specu-loos. De donkerbruine kleur van speculoos komt door de toevoeging van kandijstroop of gebrande suiker.

Speculoos cheesecake (no bake)

Onweerstaanbaar

De knapperige bodem van speculoosjes en romige vulling met speculoospasta maken dit taartje echt onweerstaanbaar lekker. Hij is bovendien verrassend simpel om te maken.

Opstijven in de koelkast

Dit is een no bake cheesecake. Dat wil zeggen dat hij niet gebakken wordt in de oven, maar opstijft in de koelkast. Maar ook als hij een nachtje in de koelkast heeft gestaan blijft de vulling vrij zacht. Je kunt hem wel prima snijden. Wij vonden de wat zachtere vulling niet storend. Hij smaakt er sowieso niet minder om. Wil je toch liever een stevige vulling dan zou je twee of drie gelatineblaadjes (volg de omschrijving op de verpakking om ze te verwerken) door het cheesecakebeslag kunnen roeren.

Speculoos cheesecake (no bake)

Smaakt deze speculoos cheesecake naar meer? Op Keukenliefde vind je nog veel meer zoete lekkernijen. Kijk hier voor alle gebakrecepten.

Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(90 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde