Spritz Aperol

Spritz Aperol

Maak kennis met mijn nieuwe favoriete zomerdrankje, de Spritz Aperol! Nieuw is -ie natuurlijk allang niet meer, maar ik had hem nog nooit geproefd. Onbegrijpelijk inderdaad, maar ja, ik ben nou eenmaal niet zo’n hipster.

In ieder geval zag ik de Spritz Aperol tijdens onze eerste vakantieweek in Bella Italië overal op het terras voorbij komen en ik moest hem natuurlijk proeven. Ik was direct verkocht en dronk tijdens de vakantie niks anders meer! Fijne bijkomstigheid is dat je dit oranje aperitief supermakkelijk zelf kunt maken. Kan ik er thuis ook nog lekker van genieten. 

Ingrediënten

  • IJsblokjes
  • Schijfje sinaasappel
  • 3 delen prosecco
  • 2 delen Aperol
  • 1 deel spuitwater

Verder nodig
Groot wijnglas, rietje

Bereiding
Vul het wijnglas met ijsblokjes en de sinaasappel. Schenk de prosecco, Aperol en het spuitwater erop. Serveer met het rietje.

Spritz Aperol

Proost!

Thema recepten, Wereldgerecht, Oranjerecepten, Italiaanse recepten, Dranken

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Lekker zomers drankje!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin