Bereiding
Verwarm de ovengrill (de bovenste grillspiralen van je oven om te gratineren). Heb je geen grill, verwarm de oven dan op 220 graden. Vet de ovenschaal in met boter of olie.
Kook de aardappels in een pan met water tot ze zacht zijn. Breng ook een pan met water aan de kook voor de spruitjes. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk en boter tot een smeuïge puree. Roer de peterselie erdoor en breng goed op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal.
Verhit —ondertussen als de aardappels koken — een koekenpan met de zonnebloemolie en fruit de ui op laag vuur tot hij zacht en glazig is. Voeg het gehakt, de knoflook en vadouvan toe en breng op smaak met zout en peper. Bak op hoog vuur enkele minuten tot het gehakt begint te kleuren. Verdeel het gehaktmengsel over de aardappelpuree.
Breng een pan met licht gezouten water aan de kook voor de spruitjes. Voeg de spruitjes toe aan het kokende water en kook ze 2 tot 3 minuten, zodat ze nog een lekkere bite en frisgroene kleur. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Verdeel de spruitjes over het gehakt en bestrooi met geraspte kaas.
Gratineer enkele minuten onder de hete ovengrill — of 20 minuten in de oven — tot de bovenkant goudbruin is.
om 12:18
Hallo, dit ziet er heerlijk uit en ga het vanavond proberen. Kun je de aardappelpuree ook bovenop doen ipv onder? Hoor het graag. Mvg, Sarah
om 12:37
Leuk dat je het maken Sarah! De aardappelpuree kan uiteraard ook bovenop. Ik ben heel benieuwd hoe het gesmaakt heeft. 🙂
om 14:15
Kun je deze schotel ook bijv ’s ochtends voorbereiden en dan ’s avonds verder afbakken in de oven?
Groetjes Sandra
om 16:08
En wanneer moet je de peterselie toevoegen?? Dat kan ik niet terug vinden in het recept
Groetjes Sandra
om 11:54
Klopt Sandra, ik heb het er nu bijgezet. Dankjewel!
om 11:55
Ja hoor dat kan!