Tip! Vadouvan is een warm, geurig specerijenmengsel met onder andere ui, mosterdzaad, komijn, kaneel, fenegriek en peper. De smaak is vergelijkbaar met kerrie maar dan milder en meer complex. (Als je wilt kun je in dit recept ook kerrie gebruiken.) Het is heerlijk om vis of kip mee te kruiden, maar smaakt ook heerlijk in pompoensoep!
Spruitjes ovenschotel met gehakt

Van ovenschotels krijg ik nooit genoeg. Op de een of andere manier vind ik alles gewoon smakelijker als het uit de oven komt. Helemaal als het gerecht gegratineerd is met een beetje kaas voor een krokant korstje! Deze spruitjes ovenschotel met zachte aardappelpuree, gekruid gehakt en kaas is er weer een voor op onze favorietenlijst!
Herfstrecepten, Menu, Ovenschotels, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Vleesrecepten
om 12:18
Hallo, dit ziet er heerlijk uit en ga het vanavond proberen. Kun je de aardappelpuree ook bovenop doen ipv onder? Hoor het graag. Mvg, Sarah
om 12:37
Leuk dat je het maken Sarah! De aardappelpuree kan uiteraard ook bovenop. Ik ben heel benieuwd hoe het gesmaakt heeft. 🙂
om 14:15
Kun je deze schotel ook bijv ’s ochtends voorbereiden en dan ’s avonds verder afbakken in de oven?
Groetjes Sandra
om 16:08
En wanneer moet je de peterselie toevoegen?? Dat kan ik niet terug vinden in het recept
Groetjes Sandra
om 11:54
Klopt Sandra, ik heb het er nu bijgezet. Dankjewel!
om 11:55
Ja hoor dat kan!