Spruitjesstamppot met gebakken speklapjes

Deze spruitjesstamppot met zoete puntpaprika, walnoten en krokant gebakken speklapjes is een van mijn favoriete gerechten tijdens de herfst en winter. Romige aardappelpuree met geroosterde spruitjes, zoete puntpaprika en knapperige walnoten. En laten we de speklapjes niet vergeten – lekker gekruid en heerlijk krokant gebakken maken ze deze stamppot helemaal af!

Spruitjes uit de oven

De spruitjes worden in dit recept niet gekookt maar geroosterd in de oven, samen met zoete puntpaprika. Zo houden ze een lekkere smaak en bite. De zoete puntpaprika zorgt voor wat kleur en smaakt na het roosteren lekker zoet.

Tip! Je kunt ook nog wat gesneden ui en een snuf kerrie of paprikapoeder aan het bakblik toevoegen.

Welk vlees bij spruitjesstamppot

Welk vlees je serveert bij deze spruitjesstamppot is natuurlijk een kwestie van smaak. Zelf vind ik een sappige gehaktbal uit de jus, uitgebakken spekjes of de krokant gebakken speklapjes uit dit recept er erg lekker bij. De speklapjes worden eerst gekruid en dan door de paneermeel gewenteld. Zo bak je ze heerlijk krokant! Ik serveer ook graag een beetje jus bij de stamppot. Die kun je zelf maken of maken met een potje of zakje jusmix uit de winkel waar je alleen water aan hoeft toe te voegen.

Spruitjesstamppot zonder vlees

Je kunt de stamppot ook prima zonder vlees serveren met bijvoorbeeld sticky tempeh (plakken tempeh marineren in wat ketjap manis en/of sojasaus en zoete chilisaus en op middelhoog vuur goudbruin bakken) of een gebakken vega- of kaasschnitzel. Ik vind het ook lekker om blokjes komijnenkaas door de stamppot te roeren.

Spruitjesstamppot met gebakken speklapjes

Herfstrecepten, Winterrecepten, Hoofdgerechten, Stamppotrecepten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(3 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde