Speels & Smakelijk: sticky kip

Speels & Smakelijk: sticky kip

Weet je hoe je een brede glimlach tovert op de meeste kindersnoetjes?

Juist, met kip. Maar schotel die lieverds deze sticky kip voor en ze zijn je bovendien voor altijd en eeuwig dankbaar.

Want deze malse kippenpoten in een prettig kleverige, zoete saus kunnen het best gegeten worden met de blote handjes. Oftewel, dit smakelijke recept garandeert dolle kinderpret!

Hoofdgerecht voor 4 personen 

Ingrediënten

  • 8 kipdrumsticks
  • 3 el sojasaus
  • 4 el honing
  • 1/2 citroen, in plakken gesneden
  • 1 takje tijm
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • Bakboter of olie
  • Eventueel 1 el licht geroosterde sesamzaadjes om te bestrooien

Eventueel om erbij te serveren

  • Aardappelpuree
  • Groenten (wortel, broccoli)

Verder nodig
Grote braadpan, keukenpapier

Bereiding
Dep de kipdrumsticks goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Verhit de braadpan met bakboter of olie en bak de drumsticks op hoog vuur goudbruin. Voeg de sojasaus, honing, citroenplakken, tijm, knoflook en een scheut water toe. Breng het vocht aan de kook en zet het vuur dan heel laag. Smoor zachtjes verder totdat de kippenpoten gaar zijn en de saus is ingekookt tot een dikke, stroperige saus. Als de kippenpoten gaar zijn, maar het vocht nog te vloeibaar is, haal de kip dan uit de pan – houd warm onder aluminiumfolie – en kook de saus op hoog vuur in, totdat hij de juiste dikte heeft. Leg de kip daarna weer terug in de saus en warm kort even door. Bestrooi de kip vlak voor serveren eventueel met sesamzaadjes. Lekker met aardappelpuree en gekookte groenten.

Speels & Smakelijk: sticky kip

Eet smakelijk!

Wereldgerecht, Kinderrecepten, Kiprecepten, Amerikaanse recepten, Hoofdgerecht

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Hilde

    Ik heb op de een of andere manier altijd problemen met het gaar krijgen van m’n kippenbouten. Tegenwoordig kook ik ze eerst en bak ze dan in de oven omdat het in de pan niet lijkt te lukken. Binnenin blijft het roze.. Hoe lang bak jij ze voor ze gaar zijn?

    1. Hoi Hilde, kippenbouten zijn groter dan kippenpoten en hebben dus ook een langere bereidingstijd. De exacte bereidingstijd hangt af van de grootte en de dikte van de bout of poot. Ik bak ze meestal eerst goudbruin aan in de pan en gaar ze dan op zachter vuur verder gaar (dit kan ook in de oven op 160 graden) in ca. 40 minuten. (iets korter of langer kan ook).

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin